TES
  • Magiszter
    Ha már ennyire offolunk én is belefolyok kicsit:
    Warez: Régen nem volt jellemző a már felsorolt okokból kifolyólag. Azért nem lehet összehasonlítani a mai szinttel. Ráadásul régen nem volt annyi konzol sem, tehát az hogy 10 évvel ezelőtt hol mennyi eladás volt, nem releváns.

A másik hogy ha magyarországi viszonyokat nézünk. Elhanyagolható. Amíg a 80 nettóból 10 nettó a játék ára, addig kevesen fogják vásárolni. Konzolokon meg ugye inkább 12 az. Persze hogy flash-elik meg letöltik a havi 3000-es nettel. Amíg nálunk a fizetések nem, csak az árak követik az EU-s viszonyokat addig Magyarország 0 a kiadók szemszögéből. Meg alakosságunk is egyre kevesebb. (Te is szívesebben vennél 10 ezerért játékot, ha 300 nettót keresnél és minden hó végén maradna 60-70 ezred zsebben).
    Az meg hogy a kiadók szívesebben fejlesztenek konzolra? Egyértelmű. Fix hardver, egyszerű irányítás, alacsony igények. Lényegében 7 évvel ezelőtti jól bejáratott eszközökre kell programozniuk. Én is szívesen írnék olyan platformra játékot ahol a felét Copy/Paste-el meg tudom oldani, illetve tudom hogy csak azokra az alkatrészekre kell figyelnem, nincs az mint PC-n. Hogy ha nem megfelelő a Windows felépítése, nincs minden program úgy telepítve ahogy, ha a driverek régiek, ha az alkatrészek nem teljesen elvárásszerű kombinációban vannak, ha nincs elég Hz, vagy MB, ha ez, ha az. PC-re írni nehéz, rizikós vállalkozás. Persze hogy már nem az az elsődleges platform.
    Amúgy meg az hogy ki milyen forrásból jut hozzá a dolgokhoz. Szegény országban szerintem tökmindegy amíg nem más kezéből húzod ki az utcán. Amíg klonozod a külföldi terméket addig nem látok problémát. Hiszen szegény vagy, de szórakozni szeretnél a napi 12 órás munka után és nem a Való Világon vagy a Maonika Shown. De ha jól keresel, gazdag országban laksz, és úgy töltesz le valamit (és nem csak kipróbálás céljából), akkor az már erkölcsileg megkérdőjelezhető cselekedet. Hiszen pénzed volna annyi hogy akár 10 példányban veszed meg és szétosztod az utcán....
    Szóval felesleges a vita.

A modiknak meg üzenem, hogy 11-e előtt tartasanak egy Format C:-t a topikon mert az utolsó 500 hsz-ből 300 biztosan OFF.