TES
  • Although
    Nincs ezen mit csodálkozni a warez miatt az összes komoly helyen dolgozó ismerősöm említette már a komoly gyártók inkább a consolos piacot fogják nyomni. A pc-re meg ott lesznek az mmo-k amit nem nagyon lehet berhelni ha legalább annyira okos egy cég mint a funcom. Akkor esély sincs tört szerverre. mert egyszerűen a forrás oldali kódot nem adják ki. És mivel a Skyrimet alapvetően xboxra csinálják és ha jól tudom utána csak kódfordítás van így nem nagyon aggasztja őket a warez. Már annak is örülhetünk hogy a pc-s állítólag szebb lesz mint a konzolos. Viszont ha ez így folytatódik lemondhatunk az igazi pc-s játékokról mint amilyen a Dragon Age origins volt.
    És azért ez a több irányba való megfelelés mindig nehéz más a pc-s játékos és más a konzolos. Az már látszik a lehető legnagyobb mértékben leegyszerűsítették az Oblivion tökéletesnek nevezhető karakterfejlesztését. Viszont vannak pozítivumok is. De ez az egész arról szól amit már a Fallout New Vegasnál is láttunk az első dlc-k xboxra való gyorsabb megjelenését egyszerűen a Microsoft pénzeli. Viszont a többi dlc már egyidőbe jött oda is! Szóval a Microsoftnak nagyon sok pénze van nyomni az xbox-t
    A pc-nek egy elképesztően nagy előnye van ugye az a modolás. És főleg ezért veszem meg mert bízom benne lesz valaki aki visszateszi az Oblivion rendszert rá. És akkor ez tényleg egy erős rpg lehet. Persze ez csak egy elem. A Bethesda igazi hátránya eddig a többszálú történetvezetés teljes hiánya. Sokan még a történeteket sem tartják jónak. Mármint amit a Bethesda csinál. Mondjuk szerintem jók. De azért rengeteg extra lesz benne, fajok iszonyúan kidolgozottak lesznek,házasodás,etc. Sokkal jobban élni fog mint az Oblivion. bár azt még most sem tudom hogy fogom élvezni a vámpír karaktert, így hogy nincs speed sem mint attributum, na mindegy. Egyébként tudja valaki a történet többszálú lesz vagy a szokásos lineáris story? Erre nem találtam infot még.
    Szóval szerintem ennek a folyamatnak a vége akár az is lehet egyszer és mindenkorra letehetünk a Fallout New Vegas szerű komolyan kidolgozott pc-s! játékról. Mert az ízig-vérig az volt. És a Skyrim sok szempontból megmutatja majd mit fog jelenteni a jó játék a jövőben. :)
    Mondjuk aki szereti a paradox játékait annak lesz hova menekülni ha már csak ilyen DA2 szerű játékok lesznek :) Jövő év elején itt a Crusaders King 2. És nos ez az a világ amit a konzolosok nem fognak tudni elszippantani :)