Utat mutatna, vagy csak időpazarlás?
  • Solt
    Erre a kérdésre TE magad válaszoltál, ( "ugyehogynem" ) így nem hiszem, hogy nekem erre még reagálnom kellett volna, mivel a kérdés már önmagában is...

Nagyon jól tudtam én, hogy mire megy ki a játék, csak kicsit primitívnek éreztem a hasonlatodat, a konkrét válasz helyet...

Nézzük:

- Hány száz éve élnek mellettünk? 3-4? Ha ennyi idő nem volt elég nekik alapvető emberi viselkedés minták elsajátításához, akkor milyen mintát akarsz még mutatni nekik? A kutyám kb 3 hónap alatt megtanulta, hogy nem szarhat az udvarban.

- Vannak köztük kivételek... állítólag nem is kevés. Miért nem ők mutatnak példát saját népük primitívebb rétegeinek? Tán nem azért, mert igény sincs rá?

- Segíteni csak annak lehet, aki akarja is, hogy segítsenek rajta. Több száz éve előttük van a példa, hogy lehet földművelésből önmagukat eltartani rengeteg munkával. Erre egy töredékük kivételével képtelenek... inkább lopnak attól, akitől tanulniuk kéne!

- Demokráciában élünk elvileg... a kisebbségnek kéne alkalmazkodnia a többséghez, vagy fordítva?