Utat mutatna, vagy csak időpazarlás?
  • caprine #809
    Jól összefoglaltad a dolgot, tényleg ez volt akkor is amikor én 1997-8-ban az utolsó 351 naposként szolgáltam.

Miért volt jó a katonaság?
    - némi fegyelem, oktatás, takarítás, stb. téren, a többség életében nem fogott se seprőt se felmosórongyot előtte
    - a sok nyámnyila kikerült anyuci szoknyája alól és nem azt csinálja amit akart és amikor hanem amit kell.
    - kell némi elszakadás a családtól, kicsit megembereli magát az ember
    - kikerül az ember saját közegéből és bekerül olyan emberek közé, akikkel normál esetben vagy nem találkozna, vagy elkerülné őket (etnikum, stb.)
    - nálam éles lőszer csak 2 alkalommal volt, 1. kötelező lévészeten (7db)
    utána meg karantén miatt őrszolgálatba kerültem akkor 1 tár -1 vaktöltény

Negatív példa?
    - egyik surranótársamat a kinézete miatt halálnak becéztük, ő megpróbálta magát megölni gyógyszerekkel, de csak műbalhé volt, nem lett semmi baja, de leszerelték
    - a haverom határőr volt, az egyik társa az őrtoronyban hasbalőtte magát, nem így tervezte de a közeli faluban lakott és elakart menni "táppénzre", úgy tervezte csak a hasát surolja majd a golyó, de amikor elsült a fegyver, a lábujja megcsuszott a ravaszon és a újból elsült a fegyver, az meg már hasba ment, talán túlélte
    - sok baromságot is tanult az ember, pláne ha sok vidéki barom közé keveredik akik csak ívásban voltak jók
    - néhány pofon, bár amikor 4 körlet egymás ellen párnacsatázott az állati volt:))))
    - rájön az ember mennyi patkány van a világon