Utat mutatna, vagy csak időpazarlás?
-
Amúgy ilyen jó tapasztalatok mellett teljesen érthető, hogy ez a véleményed, de az emberek nagy részének kevésbé vannak ilyen jó tapasztalatai. De neked is azt kellene megértened végre, hogy függetlenül attól, hogy ki mennyire becsüli a cigányok normális/nemnormális arányát (és hogy ez átlépi-e azt, hogy általánosítson), az embereknek (és sem a Jobbiknak, sem a kurucinfonak, és semminek) nem az a céljuk, hogy minden roma származásúnak kárt okozzanak (és pláne nem, hogy megöljenek), hanem hogy megoldst találjanak, elsősorban POLITIKAI úton egy egyre nagyobb társadalmi problémára, amit sajnos az emberek nagy része nagyon is megél, szenved tőle.
Ez a videó nem kivételes, szélsőséges eset sajnos, teli lehetne tenni ezt az oldalt romák által elkövetett bűnökről, de a média nem elegendő forrás, bőven akadnak saját tapasztalataink is (közvetett és közvetlenül). Én itt a XIII. kerület szélén körbe vagyok véve gyakorlatilag romákkal, van itt is mindenféle, néhány jó példa, néhány elviselhető, és néhány borzasztóféle is. Szerencsére balhék csak ilyen 2-3 hónaponta szoktak, amikor mindenki kiabál egymásra "MEGÖLLEK TE MOCSKOS ...." de a rendőrautó időben ki szokott érni, addig lefogják egymást.
De számos hely van, ahol az emberek ki sem mernek lépni a lakásból, aztán nem tudom Budapest belvárosában esténként milyen gyakran jártál, érdekes tapasztalatokat lehet ott is gyűjteni, nem pozitív értelemben.
Az arányokra visszatérve, a romák nagyobb százaléka munkanélküli, segélyekből él. És a legnagyobb probléma, hogy egyre többen lesznek, mert míg a magyar emberek nem mernek vállalni több gyereket, ők 5-10-esével csinálják, mert kapják utánuk a segélyeket. Ráadásul 18 év alatt nem is lehet bűntetni őket, úgyhogy a segély mehet másra... Ez egy olyan társadalmi probléma, ami hosszú távon semmi esetben sem vezet pozitív irányba, és változtatni kell, méghozzá elég gyorsan, és radikálisan. Akármennyire is nem tetszik ez a romáknak, és kiabálják a rasszista átkokat.
Ezeket gondold át, és kezd el olvasni pl ezeket, mert ebben a kérdésben nincs igazad!