Utat mutatna, vagy csak időpazarlás?
-
A Háború a nemzet ellen című dokumentumfilmben rengeteg az igazság, szerintem teljesen igazuk van abban, például hogy az országon belül sokkal jobban meg kellett volna védeni, illetve támogatni a hazai vállalkozókat, termelőket, meg kellett volna találni a középutat. Az is egyértelmű, hogy ilyen téren rengeteg a csalás, korrupció is. De nem hiszek abban, hogy szándékosan az ország kijátszása történne, az lenne a cél, hogy nekünk rosszabb legyen és rabszolgákká tegyenek, ők csak profitot akarnak teremteni (sok pénzt). A bankrendszer is reformokra szorulna. Remélem, hogy a Jobbik ezekben véghez tudja vinni majd néhány programját.
A másik felmerült témával kapcsolatban; én eleve nem értem, hogy egyesek hol látnak rasszizmust, kirekesztést. Sok roma (vagy akár zsidó) van, aki dolgozik tisztességesen, suliba járatja gyerekét, stb.. Hol éri/érte őket attrocitás, honnan vannak kirekesztve? Nem azokkal van probléma, akik rendesen élnek, hanem azzal a nagyobb százalékkal, aki magasról szarik a társadalmi normákra, nem hajlandó dolgozni, erőszakot alkalmaz mások iránt (miközben saját jogait követeli), a gyermekeik nem tanulnak, ha be is járnak inkább csak verekedni meg lopni, a tisztességes emberektől akik eltartják még lopnak is, szinte végtelenségig lehetne sorolni a hozzájuk fűződő gyakori tulajdonságokat (kezdve a lépcsőházba szarástól az emberölésig).
És hogy mitől nő a bűnözések száma az egy összetett dolog, kezdődik a 18 éves kor alatti bűntethetetlenségről, a bűntethetőségi jogszabályoktól (pl. hogy 20000 Ft alatti lopás nem számít bűncselekménynek), illetve hogy a romákat többnyire kevésbé bűntetik (pl. megélhetési bűnözésnek nyilvánítják, és csak felfüggesztett börtönbüntetést kapnak), és még lehetne sorolni.
Egyébként az ellentűntetések, gárda felvonulások és ilyenek sem a cigányok ellen irányulnak, egyáltalán nem provokálás, a politikusokat szidják, mert lényegében nekik köszönhető ez, hogy ilyen mértékig nőtt ez a társadalmi probléma.