1390
Utat mutatna, vagy csak időpazarlás?
-
#750 Észak alföld. Már elmenekültem onnan, de a tesóm családostul még ott lakik, és sűrűn látogatom.
Alföldi város. Saccra 50% cigány lakosság.
Szóval mondhatjuk, hogy testközeli és húsbavágó a kapcsolat (gondolom érted a bújtatott tartalmat?)
És akkor lássunk téged.
Mond, van-e cigány szomszédod? Lakik-e cigány galeri az utcátokba ? -
#749 Azért hasonlítsuk már össze Korea és Mo statisztikai profilját... -
#748 Magyaroroszág - kapaszkodj meg - a fejlett államok közé sorolható. A fejlett államok lista végén éppen rajta vagyunl. A világ lb. 2/3-a vagy 70%-a szarabbul vagy jóval szarabbul él nálnuk. Csak fejlett és fejlett között is van difi...
Koreában az átlag GDP magas, de ez nem tartalmazza azt, hogy mekkora szórás van. -
#747 És nekem milyen mintád van a lózungon kívül? -
Ronny #746 Nekem úgy tűnik, hogy nem sikerült a valóságnak megfelelő képet alkotnod Koreáról. Nincsenek kimondottan leszakadt részek.
A vásárlóerő-paritás alapján számított egy főre eső GDP meghaladja Új-Zélandét, amit tipikusan a magasan fejlett országok közé sorolunk. -
#745 tényleg? ez esetben én kettőt kérek XXD -
#744 vegyetek tőlem 750k-s nyomtatót
mert ha nem, éhenhalok
:D -
#743 Erről amit írtál ez az eszmefuttatás jutott eszembe:
Láttál egy fehér hollót ... és mivel másfajta hollót még nem láttál, ergo minden holló fehér.
Sőt, ebből következik, hogy csak elvétve akad egypár fekete is ...
Pedig valójában majdnem mind fekete ... -
#742 hozzád ki szólt? -
#741 Németek is eltörlés előtt vannak. -
#740 A Háború a nemzet ellen című dokumentumfilmben rengeteg az igazság, szerintem teljesen igazuk van abban, például hogy az országon belül sokkal jobban meg kellett volna védeni, illetve támogatni a hazai vállalkozókat, termelőket, meg kellett volna találni a középutat. Az is egyértelmű, hogy ilyen téren rengeteg a csalás, korrupció is. De nem hiszek abban, hogy szándékosan az ország kijátszása történne, az lenne a cél, hogy nekünk rosszabb legyen és rabszolgákká tegyenek, ők csak profitot akarnak teremteni (sok pénzt). A bankrendszer is reformokra szorulna. Remélem, hogy a Jobbik ezekben véghez tudja vinni majd néhány programját.
A másik felmerült témával kapcsolatban; én eleve nem értem, hogy egyesek hol látnak rasszizmust, kirekesztést. Sok roma (vagy akár zsidó) van, aki dolgozik tisztességesen, suliba járatja gyerekét, stb.. Hol éri/érte őket attrocitás, honnan vannak kirekesztve? Nem azokkal van probléma, akik rendesen élnek, hanem azzal a nagyobb százalékkal, aki magasról szarik a társadalmi normákra, nem hajlandó dolgozni, erőszakot alkalmaz mások iránt (miközben saját jogait követeli), a gyermekeik nem tanulnak, ha be is járnak inkább csak verekedni meg lopni, a tisztességes emberektől akik eltartják még lopnak is, szinte végtelenségig lehetne sorolni a hozzájuk fűződő gyakori tulajdonságokat (kezdve a lépcsőházba szarástól az emberölésig).
És hogy mitől nő a bűnözések száma az egy összetett dolog, kezdődik a 18 éves kor alatti bűntethetetlenségről, a bűntethetőségi jogszabályoktól (pl. hogy 20000 Ft alatti lopás nem számít bűncselekménynek), illetve hogy a romákat többnyire kevésbé bűntetik (pl. megélhetési bűnözésnek nyilvánítják, és csak felfüggesztett börtönbüntetést kapnak), és még lehetne sorolni.
Egyébként az ellentűntetések, gárda felvonulások és ilyenek sem a cigányok ellen irányulnak, egyáltalán nem provokálás, a politikusokat szidják, mert lényegében nekik köszönhető ez, hogy ilyen mértékig nőtt ez a társadalmi probléma. -
#739 Epic fail. Korea nagy része ma elég leszakadtan él, de szertik csak a fejlett részét mtuogatni. Nézd meg a GDP-t egy főre.
+ Dél Koreában is elég elnyomás volt. A '70-es évek végén, '80-as évek elején nyoma sem volt a sikereknek. -
#738 Voltak már cigány munkatársaim. Fiatal koromban raktárban dolgoztam többel is. Nem volt egy észlény, néha picit ivott, de dolgozni dolgozott rendesen. Mai napig ráköszönünk egymásra az utcán. (Én akkor 17 voltam...) -
#737 Ezt az a farkas flóri mondja aki úgy használja az OCÖ pénzét mintha sajátja lenne. -
Rundstedt17 #736 Sorkatonai szolgálat kötelezettség napjainkban,
piros-van
narancs-eltörlés előtt
kék-eltörölve
-
#735 ez így van, bár biztos ezt is kimagyarázzák itt majd valahogyan. Előre látom, hogy a végén a magyar hibája lesz hogy engedi magát megkéselni... -
#734 Volt cigánybünözés sőt statisztika is ment róla.
Csak akkor a rendőr verte a bűnöző cigányt most meg nincs statisztika és a bűnöző cigány veri az orvost rendőrt tűzoltót stb. -
#733 "mert jó magyar élelmiszerért hajlandó vagyok többet fizetni"
-
#732 A munkaképes cigányok körében 85-90 százalékos a munkanélküliség, de vannak térségek, ahol már százszázalékos
Gondolom azóta sem javult ez a szám. -
#731 Honnan a szám? -
Ronny #730 "Sok cigány van, közöttük sok bűnöző, akikről mindenki hallott, de mégtöbb olyan aki eltűrve a napi megaláztatásokat dolgozik és soha egy hangot sem hallat".
Szinte érzem a pátoszt, de ne kövessük el azt a hibát, hogy az ideológiához igazítjuk a valóságot. A bűnözésnél sokkal nagyobb problémának látom a cigányok gyászos hozzáállását a munka világához.
A 400 ezres aktív cigány népesség 20-25 százaléka jelenik meg így vagy úgy a munkaerőpiacon – optimista becslések szerint.
-
#729 Nem, a monandóm nem arról szól, hogy minden cigány bűnöző. Ez tévedés én ilyet nem írtam. Én arra reagáltam, hogy Te azt kérdezted, hogy a szocializmusban miért nem volt cigánybűözés. Én leírtam, hogy miért nem volt szerintem.
"Sok cigány van, közöttük sok bűnöző, akikről mindenki hallott, de mégtöbb olyan aki eltűrve a napi megaláztatásokat dolgozik és soha egy hangot sem hallat".
Lehet elgondolkodnék rajta, de a mindennapi életben nem ezt látom. Sajnos. Írtam, hogy vannak kivételek akiket meg kell becsülni és támogatni is kell, de ez (egyenlőre) a kisebbség. Én is csak remélni tudom, hogy ez a gond elöbb-utóbb megoldódik, mert az csak előnyünkre vállhat.
-
#728 Az "olcsón jobbat" te mondtad nem én.
Én azt mondtam, hogy ugyanolyat olcsóbban. A kettő nem ugyanaz.
És jelenleg az élelmiszerek terén a + amit kifizetsz a magyar cuccért kb úgy arányul mint a +50K egy 200K-s tv esetén. -
#727 1. a minőségibb 32"-t akkor már szlovákiában gyártották
2. 50 ezerrel többet nem fizettem volna érte, de az nem is a 10ft-al drágább tej, sajt, stb mértéke - mert jó magyar élelmiszerért hajlandó vagyok többet fizetni
"körbenézne a világban és megtanulná, hogy hogyan kell versenyképesen termelni jó minőségben"
olcsón jobbat - ugyanmár, ez tündérmese :) -
#726 Nem akarok hosszú vitát gerjeszteni, de erre még válaszolni szeretnék:
Tudod a gond az hogy a mondandód nagy része arról szól, hogy minden cigány bűnöző és van néhány dolgos kivétel.
Ez jellemzi a prekoncepciódat és a gondolkodásodat. Ha meglátsz egy cigányt első gondolatod, hogy "vajon hol a pénztárcám".
Holott lehet, hogy a valós a tényállás inkább az, hogy "minden cigány akiről hallottam bűnöző" Tudod van egy fogalom: HANGOS KISEBBSÉG. A bűnöző lincselő cigányról hallani mindenhol. Ezzel van tele a sajtó. az emberek azt hangoztatják, hogy a sajtó hazudik, mégis ha tele van ezzel akkor el is hiszik. A Mónika só és a joshi barát pont ezt a színvonalat kívánta a tömeg fejébe ültetni a cigányságról jól fizetett statiszták segítségével.
Nem lehet, hogy a tényállás inkább a következő?:
"Sok cigány van, közöttük sok bűnöző, akikről mindenki hallott, de mégtöbb olyan aki eltűrve a napi megaláztatásokat dolgozik és soha egy hangot sem hallat".
Szerintem érdemes az átgondolásra. -
#725 Hogy miért nem?
Talán azért, mert abban az "átkos rendszerben" amit manapság mindenki utál, a helyükre voltak téve. Nem csinálhattak azt amit akarnak. Amikor a munkának még becsülete volt a cigányok között is, nem úgy mint most amikor a másikat kigúnyolják, mert dolgozni akar. Azért nem volt cigány bűnözés, mert a rendőröknek, körzeti megbízottaknak volt tekitélyük és ha nyakon vágták a "kisebbséget" nem kellett attól tartaniuk, hogy késöbb a család akár meglincselheti őket, nem kellett attól tartaniuk, hogy mindenféle jogcímen eljárást indítanak ellenük s a végén meghurcolják őket. Dehát ma könnyebb diszkriminációról és cigányüldözésről beszélni, mint szembenézni a valós problémákkal.
Meg (és talán ez a legfontosabb) fegyelmezve voltak.
Természetesen vannak kivételek akiket meg kell becsülni és támogatni, de sajnos ezek jóval kevesebben vannak.
-
Rundstedt17 #724 Szerbiában is megszűnik a kötelező sorkatonaság -
#723 "Nem feltétlen kell sorkatonaság. Jól fizetett, profi magyar katonaság kell. Aki nem talál munkát, simán mehetne önkéntes katonának, persze jó fizetésért. "
Jó opció lenne, csak a korrupt rendszer túl korrupt megoldásokat szül. Egyébként a jelenlegi állomány fenntartása is nehéz, ugyanis a fizetés limitált az alapanyag meg igen alacsony színvonalú így egyre lejjebb kell tolni a mércét a felvételnél tudtommal. (pl ha jól tudom fiatal pilótából hiány van) -
Ronny #722 Elektronikagyártó hatalom lehetnénk - de tényleg
Ezen is itt ülünk a továbblépés esélye nélkül. Csak kedvező befektetési környezet - ezt a részét egy időre eljátszottuk - és hatékony ágazati politika kellene. -
#721 Dél Koreában az ipar felemelkedése az iszonyatos védelmi költségvetésnek köszönhető és a hadiiparba fektetett k+f-nek. Ők 50 éve háborúban állnak északi szomszédukkal. (csak tűzszünet van közöttük) -
#720 Márpedig ezt kellene. Csakhogy egy generáció alatt kifejlődött hibás reflexet nem lehet levetkőzni néhány év alatt. A rendszer hosszútávú megváltoztatására tett lépéseket, ami kicsit az állami kéz felszámolására irányulna az mindig ugyanoda vezet. Vissza lesz csinálva valamelyik oldal által.
Amíg az emberek megetethetőek az általad is fényesen lobogtatott politikai lózungokkal mint cigánybűnözés meg állam kontroll meg nyugdíjemelés meg adócsökkentés anélkül, hogy kicsit is képesek lennének ÖNÁLLÓAN elgondolkozni azon, hogy a politikai oldalválasztás mivel jár és nem képesek levetkőzni azon reflexeket, hogy állambácsi mindent megold. Addig otthon nem lehet más a politika.
Csak a fejekben történt változás után lehet megváltoztatni a rendszert. Arra pedig legalább 2 generáció vagy emberöltő szükséges. -
#719 "A cuclizmusban miért nem volt ciány bűnözés? mert el voltak foglalva"
Bocsi, de azért nem bűnöztek az átkosban, mert FÉLTEK!
Nem dolgoztak akkor sem, nem a munkába elfáradás okán nem öltek és terrorizáltak ... hanem mert a rendőrök terrorizálták őket!
Mivel megszűnt a rendőri terror, a kemény odacsapó zsarukat elüldözték, helyettük picipuha jajjnemár olcsójancsik kerültek (a vezetésbe is) ... valamint olyan törvényeket hoztak tudjukkik, hogy az esetek többségében felfüggesztettet kapjon a kisebbségi elkövető ... így aztán vérszemet kaptak, hiszen tudják, hogy bármit megúszhatnak.
A sorkatonaság azért lenne jó ezeknek, hogy RENDET tanuljanak ... lényegében az egyetlen út (az erő útja) ahogy integrálni lehetne őket.
De ez már politika -
#718 Elkanyarodunk a témától!! -
vg #717 Nem feltétlen kell sorkatonaság. Jól fizetett, profi magyar katonaság kell. Aki nem talál munkát, simán mehetne önkéntes katonának, persze jó fizetésért. -
Ronny #716 Hova jutott volna Dél-Korea ha így gondolkoznak az emberek? A háborút követő 30 évben igen kemény protekcionista politikát folytattak. Ezért gyárthatják ma Ők az LCD panelek döntő hányadát.
A mezőgazdaság talán az egyetlen olyan ágazatunk, ahol komparatív előnyeink vannak. Nagy problémánk, hogy nem tudjuk kihasználni. -
#715 Bizonyos szinten egyet értek veled. Viszont sajnos a mai politikai rendszer nem alkalmas erre. Minek menjen dolgozni, ha segélyért sorban álva többet keres? Sajnos ez van. Anyám pár évig igazgató volt egy soroksári főként cigányokat befogadó iskolában és sok mindenre magyarázatot találtunk. Ha több pénz kell, csinálnak még egy gyereket és kész. HA a kormány kimondaná, hogy : dolgozol vagy megdöglesz, akkor végre rend lehetne, de ezt nem elhet bevezetni mert diszkrimináció meg cigányüldözés..... -
#714 Akkor nekem meg a törököket és arabokat kéne ilyen intenzitással gyűlölnöm meg a négereket? Mert ahol élek ugyanezt csinálják.
De ez nem azért van, mert török cigány feka vagy bármi, hanem mert egy tudatlan barom. Nem a bőrszíne miatt bűnöző, de a bőrszíne miatt sokszor annak nézik az ártatlant is, majd jön az általánosítás.
A cuclizmusban miért nem volt ciány bűnözés? mert el voltak foglalva. volt munkájuk és nem volt idejük bűnözni. Integrálni kell őket nem elszeparálni. -
#713 minek adjunk nekik munkát, mikor minden alkalommal bizonyítják, hogy csak lopni meg késelni tudnak? dolgoztass te cigányokat, nekünk már volt szerncsénk pár példányhoz, elég is volt. Elég volt hogy az utcán raboltak ki aztán, meg a kocsimat szétbaszták. Elég volt hogy késsel mentek a nővéremnek és elég volt hogy megfenyegették apám. Ezek eggyike sem magyar elkövető volt, mind cigány. Tudom, nem szabad általánosítani, de akárhányszor hitettem ezt el magammal, megint az ellenkezőjébe ütköztem. -
#712 Létezett. Magyar gyártmány szintén samsung kicsit drágább, kicsit gyengébb minőségben, de létezett. De neked az a specifikus modell kellett. És nem azért mert ott gyártották, hanem mert ugyanaz nem volt magyar címkével. Ha lett volna fizettél volna érte 50K-val többet? -
#711 "Nem elég hogy a rohadt cigányokat is eltartjuk, még honfitársainkat is keljen?"
Ez a mondat önmagában is egy újmagyar kórkép. Helyesen alig tudsz írni (pedig újságvirgoncnak apposztrofálod magad) mindenért a cigányok a hibásak (nem pedig az aki nem ad nekik munkát) és különben is a magyar ember vegyen magyart mégha dupla áron is próbálják letolni a lószart a torkán...
Ahelyett, hogy körbenézne a világban és megtanulná, hogy hogyan kell versenyképesen termelni jó minőségben. (tudom minden a rohadt politika hibája)