Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Lehet igazad van, nem tudom. Meg csak ma jott a futar, es alig 1-2 oracskat jatszottam, ezert a nagy reszet majd ezutan fogom tapasztalni.
Ez egy jatek es nem film, mondod. Lehet. De az biztos ezek szerint, hogy velem van a baj. En mindenben a sztorit, az erdekesebb torteneseket, az apro poenokat figyelem, a karakterek viszonyait, a stilusokat, karakterfejlodeseket, stb. Amiota az eszem tudom, nalam a tortenet az, ami mindent visz. Ez vonatkozik jatekra, ez vonatkozik filmekre, konyevekre, barmire. Inkabb nezek egy francia vagy lengyel filmet egy kivalo tortenetet elmeselve, mint egy agyoneffektelt amerikai mozit, nulla mondandoval. Pl, megvettem es vegigjatszottam (nyugdijas fokozaton) a Starcraft II-t, csak azert, mert kivancsi voltam a sztorira, mi lesz Kerrigan sorsa. Ugy, hogy az ilyen realtime strategiahoz sikhulye vagyok, elbohockodok, de egy 10 eves hulyere ver, ha multizok.
Mass Effect is azert fogott meg, mert erdekesnek talaltam a karaktereket, a sztorit, a hatterszereploket, uj volt es magaval ragado. Tetszett a hajo, a legenyseg, a sztori, a konfliktusok, az ezekbol fakado interaktivitas. Hab a tortan, hogy mindez egy olyan jatekstilussal parosulva, amit szeretek (rpg). Masodik resz tortenete is kivalo volt, es bar kevesebb rpg-s elem maradt benne, mint volt egy 1-ben, de a sztori mindenert karpotolt. 2 perccel a start utan halott a foszereplo? Ilyen utoljara Steven Seagelt produkalt, valami 90es repulos-kommandos filmben, nezett is mindenki a moziban, hogy miaf..sz? A ME2 befejezese is erdekes volt, amikor a kezedben fogtad a jelentest, rajta a kozeledo Reaperek sziluettjeivel. Azatn amikor az Arrival vegen, beszelunk a Reaperrel, akkor jott, hogy a "kva anyjukat, hogy lehet ezt igy befejezni", de szerencsere megerkezett a lezaro resz, a ME3.
Csak es kizarolag a sztori erdekel itt is. Ha mindezt, ingame moviekbol osszerakva kellene mondjuk TV sorozatkent neznem, 6x45 percen keresztul, megtennem. Ha ugy adodna, siman eleg lenne nekem az, hogy valaki jatszik elottem, en meg nezem a tevet/monitort, mert egyetlen egy dolog erdekel, hogy kinek mi lesz a sorsa. Hogy mennyire gagyin fut Anderson, vagy hogy 6 helyett csak 2-3 valasztasi lehetoseg van a parbeszedeknel, vagy hogy mennyire lett eros az akcio resze - ezt meghagyom az atlaggamernek, mert engem hidegen hagy. En lenyegeben megvettem egy 3 eloadasra szolo mozijegyet (harom mentesem varja, hogy vegigjatszam), aztan ennyi.
Van jatek, amit magaert a jatekstilusert szeretek, de a Mass Effect mindig is egy interaktiv mozi volt nekem, nem jatek. Es mint tortenet, nincs benne hiba eddig.