Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Sziasztok ! Tegnap végigjátszottam a demót, most leírom a véleményemet.
Először is azért leszögeznék pár dolgot, amit sokan meg nyilvánvalóan a bioware sem tudott, akkor, amikor belerakta a játékba a multiplayer modot. Igazság szerit a mass effect a történetről szól, ezt azért nem árt mindenkinek tudnia, szerintem ezért lett sikeres az 1-2 rész, és a 3ik rész is inkább azokak lesz fontosabb akik játszottak az elöző részekkel. Persze valahol megértem azt is hogy egy 2012 megjelenö fancy multyplatformos játékból nem hiányozhat a multi sem.
Elöször is a grafika:
A legelső intróból talán nem annyira, meg eddig ha videón néztem a mass effect 3-at nem volt annyira nyilvánvaló, én idáig azt hittem hogy egy az egyben a mass effect 2 motor lesz használva a ME3 ban is, de ahogy elkezdtem játszani a játékkal azért érezhető volt hogy a grafikai megjelenést átdolgozták. Mások a fények, a karakteren más dolgok lettek hansúlyosabbak. Ettől függetlenül én úgy látom hogy a textúra minőség nem lett drasztikusan felhúzva, így sem itt sem pedig a teljes verzióban nem fogok többet várni a játéktól. Ha összehansolítom az első meg a második pályát, a második pálya azért sokkal látványosabban megmutatja azt hogy mit hoz a ME3 grafika téren. Át lettek dolgozva skillek animációi is, az én esetemben ez warp és shocwave volt. Szépen fut a gépemen, ha szebb lenne akadna, és ahogy fentebb is írtam nem ez a játék lényege, de ha a grafikát összegezni akarnám én tökéletesen meg vagyok elégedve vele.
Játékmenet :
Hát itt azért akadtak gondjaim. A mass effect 2 ben gyakran csináltam azt hogy löttem az ellenfelet ameddig véres nem lettem, aztán gyorsan lebuktam mielött meghaltam volna, de itt elöfordul hogy nem vonul fedezékbe, hanem vetődik egyet, így 1x-2x gyorsan sikerült meghalnom a játékba :D . Tehát az új irányításhoz minenképpen hozzá kell szoknom, meg talán ahhoz is hogy itt már nem mindenesetben igaz, hogy odamegyek az ellenséghez aztán lezúzom, föleg cerberus esetében sültem fel a turrentek ellen :D, amikor megpróbáltam odaszaladni és mindenkit egycsapással helyre rakni. :D Tehát tényleg aláírom azt hogy a csatákat rendesen átdolgozták többet kell taktikázni, talán érdemesebb lenne hasznosabb skillekre nyomni, mert a shockwave cerbi katonák ellen nem volt valami hatásos :D. Skill rendszer fejlesztése át van dolgozva, engem annyira ez azért nem lepett meg.
Történet:
Azért azt már talán a demóbol is kiderül hogy történet szempontjából biztosan lesz mit a ME3 nak elmesélnije, Wrex nemigazán tartja sokra a Salarianokat és úgy látom hogyha rajta múlna eltakarítaná az összeset az útjából :D . Persze gondolom leszek opciók a teljes játékban, hogy kibékíten vagy összeugrasztom őket, ez alapján majd egyik másik, vagy mind2 kipusztul majd, ilyen szempontból mindenképpen izgalmas lesz. De ott van a mass effect 2 ből áthozott lehetőségek is, a genophage ellenszer ami Mordinnál van stb. Demóügyileg azért sokat nem lehet elvárni a történettől, az igazi az lesz amikor beimportálom a karaktereket a teljes játékba.
Összeségében a demó nekem nagyon tetszett epic, és már nagyon várom a teljes játékot is hogy megjelenjen.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kirrahe jól birja az atomsugárzást :D