Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
RAMyMamy #21590 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem igazán.
én inkább úgy fogalmaznék, hogy a sulykolás mindenkire máshogyan hat. Saren alapjában véve nem akart rosszat, ő csak fel akarta emelni a fajokat a szintézissel, csak baromira nem vette észre, hogy ez nem ilyen egyszerű és, hogy már nem önmaga, hanem csak egy báb, akit a reaperek irányítanak. míg a hataloméhes TIM át akarta venni az uralmat a reaperek felett, arra hivatkozva, hogy az embereknek ezzel jót tesz, hiszen így mi lehetünk az első számú überkirály faj az univerzumban, azaz rasszista köcsögök. kiirtani pedig Anderson akarta őket, nem Shepard. Anderson csak egy katona, aki megkapta a parancsot, hogy a reapereket bármi áron el kell pusztítani, mással nem is foglalkozik, nem lát a dolgok mögé. nem degradálni akarom ezzel, mert nagyon szeretem a karaktert, de nekem ez így jött le. Shepardra próbálták mindhárman ráerőltetni a nézeteiket, a 3. rész végén pedig el kell döntened, hogy kinek "hittél" igazán. ebből a szempontból szerintem a destroy ending rohadtul önző dolog, mivel ott minden mesterséges intelligenciát elpusztítasz, függetlenül attól, hogy az jó volt-e vagy sem. tehát pl. ha kibékítetted a quarianokat és a getheket, akkor kb. tök felesleges volt, mert a getheknek kampec + EDI is megy a levesbe. a control ending egy nagyon köztes megoldás. bármikor előállhat újra egy organikusok vs. szintetikusok helyzet pár száz/ezer év múlva, ami ellen nem sokat tudnának tenni a reaperek azon kívül, hogy szépen megint learatnak mindenkit. mert tuti nem fognak csak ülni karba tett kezekkel és nézni, ahogy szépen kiirtják egymást a fajok. szvsz legjobb a szintézis. aki kicsit is értette a játék sztoriját (itt nem arra gondolok, hogy ki mennyire tud angolul), az tudja, hogy miért. nem véletlenül a szintézis befejezéshez kell a legtöbb EMS. csak ezzel lesz igazán "világbéke és szercsilávcsi". egyedül ezzel tudod elérni azt, hogy többet ne fordulhasson elő egy szintetikusok és organikusok közötti háború (ebből indul ki minden, lásd: leviathan dlc), ami okot adna arra, hogy valaki megint reapereket kezdjen el hegeszteni a garázsban.
valamilyen szinten a 4. befejezés is érthető és elfogadható, viszont speciel nekem az már egy kicsit erőltetett szagú.