Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• lightjack
    Utánaolvastam, és elvileg a Reaperek gyártása úgy zajlott, hogy először legyártották a domináns fajból (ebben a cycle-ben az emberek) a Reaper magját. Ez külsőre is hasonlított az "alapanyaghoz". Ezután fogták és a kész magot, belerakták egy páncélba, és így nyerte el a Leviathan kinézetét. Tehát Reaper = Mag (a domináns faj pontos másolata) + Burok (leviathan héj, ami a legkedvezőbb az űrbeli utazáshoz, harchoz).

Most ez eddig oké, de felmerül a kérdés, hogy miért kezdték el előbb learatni az embereket és a az új emberi Reaper-mag gyártását a Reaperek, mielőtt még megérkeztek volna a mélyűrből a Tejútba. Ugye mondtátok hogy az volt a célja, hogy amint elkészül elvégezze azt, ami a Sovereign nem tudott, vagyis hogy megnyissa a Citadel Relay-t és bejöhessenek a Mélyűrben várakozó Reaperek. Viszont ez kudarcot vall, hiszen Shepard még a befejezése előtt kinyírja, így a Citadel Relay nem nyílhat meg. Viszont az ME2 végén látjuk közeledni a Reaper hadat. Vagyis nem szükséges nekik a Citadel Relay. Pont ez az amit nem értek, hogy miért vesződnének a Citadel Relay-vel ha simán berepülnek messziről. És még egy dolog. Ha ez így van (mármint hogy a Human Reaper feladata az volt hogy kinyissa a a Citadel Relay-t) és párhuzamosan követjük az eltelt időt, akkor kb az kapjuk hogy: Sovereign elpusztul --> Reaperek maradnak mélyűrben, felfigyelnek az emberiségre --> utasítják a collectorokat (prothean huskok) hogy kezdjék el az emberi reaper legyártását --> (Most kezdődik a Mass Efect 2) Normandia elpusztul a collector hajó miatt, shepard meghal --> Eltelik 2 év közben az emberek begyűjtése folytatódik --> Majd Shepard kinyírja a félkész Reaper-t.

Ez körülbelül 3 évet ölelt fel. Tehát a Reaperek 3 évig dolgoztak azon hogy felépítsenek egy olyan valamit, ami megnyitja nekik a rövidebb utat a galaxisba. Vagyis még nem indultak el a Mélyűrből, mert arra vártak hogy elkészüljön a Human Reaper aki kinyitja nekik a Citadel Relay-t és pillanatok alat benn legyenek a Galaxis központjában. Namármost elpusztul a félig kész Human Reaper és hopp akkor mégse fog kinyílni a Citadel Relay, ezért elindulnak a "hosszabb" úton és mindenféle szupersebesség néélkül szépen átcammognak a Mélyűrből a Galaxisba. Ehhez (nem tudom pontosan) 2-3 év kell, ugye ez az időtartam pont azzal az időtartammal egyezik meg ami eltelik a Mass Effect 2 vége és a Mass Effect 3 eleje között. Vagyis az elindulás és a megérkezés közötti időtartam.

Na most a kérdés: nem lett volna egyszerűbb elindulni akkor amikor rájöttek hogy Sovereign terve befuccsolt, a Citadel Relay nem nyílik meg? Miért áldoztak 3 évet arra hogy elkészítsenek egy olyan Reapert ami még nincs is kész!!! Kb csak a felét építették meg 3 év alatt. Simán beértek volna ennyi idő alatt a Mélyűrből a Galaxisba. Pont ez az amit nem értek, és ezért sántít szerintem az a kijelentés hogy a Human Reaper célja a Citadel Relay megnyitás volt. :/