Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Darun
    Köszönöm szépen. :D Azért nem keveset kavarcoltam ott mire úgy ahogy összeállt a kép. Ugye a probléma az hogy a DLC kiadásban és történetben is egymás után jönnek. Én viszont össze-vissza nyomattam őket és pl érdekes volt mikor az utolsó (nekem) DLC-ben közlik hogy én még nem jártam az x helyszínen. Egyébként tényleg lehet érezni elég komoly különbségeket a Fallout 3 és a NV között.
    Én pl sok-sok éve foglalkozok asztali szerepjátékkal, ezért érdekelnek ezek a játékok PC-n is, nekem szinte minden játékból csak a története kell. Voltak pl a NV-ban is szerethető és szimpatikus NPC-k, de sztem nyomában sem értek a ME-nek. Engem ez egy kicsit zavart. Ugyanakkor a Skyrim olyan szinten nem jött be hogy több mint egy éve nem játszottam már vele és nem is nagyon vágyom rá hogy előszedjem (pedig azóta is fent van, csak el kéne indítani), az a cirka 30 óra amit rá fordítottam, elég is volt.
    A ME lövöldözős játéknak közepes, a multija erősen bugos amit támogatással (új kasztok, challange rendszer, hétvégi eventek, új pályák, stb) próbálnak ellensúlyozni. Az tény hogy ezt a játékot a történet és a világ viszi el. És mivel jelen körülmények között is megért több végigjátszást (ez nálam ma már nagyon ritka esemény) ezért annyira nem is lehet rossz. Szerintem ezért örülünk sokan a készülő új játéknak, mert reménykedünk benne hogy egy hasonlóan tartalmas, jól kidolgozott történetet kapunk amihez végre nem egy közepes lövölde jár, hanem maga a játék is fel fog tudni nőni a világához.
    Az tényleg pozitív szerintem is hogy mind a három rész kellően eltérő a többihez képest. Még akkor is ha bizonyos fejlesztések nekem egyáltalán nem tetszettek (bolygó szkennelés a Mékó helyett).
    Az hogy a játékok ilyen irányba változnak, részben a piac hibája. Ezt sztem minden gémer tudja. Régen (10-15 éve) a gémer társadalom is egy szubkultúra volt. Ma már kb minden családból egy ember játszik a számítógéppel, a kazuár játékosok igényei kiszorítják a hc játékosok igényeit, mivel ma már mi vagyunk kisebbségben. A kiadók pedig a tömeg igényeihez igazodnak. A kazuár játékost aki hetente játszik 5-6 órát nem érdekli a történet. Jól nézzen ki a játék, arra a pár órára kösse le és ennyi. Mi meg örüljünk hogy vannak még olyan játékok amik kielégítik a mi igényeinket is.
    És ha már itt tartunk, kiemelnék még két játékot. Az egyik a Crysis, úgy tudom sokan mondták rá hogy csak egy tech demo. Sztem ahhoz képest egész jó története van és nem is annyira bugos (ezt a második részre mondom, mert azt játszottam végig). Nem azt mondom hogy milyen szuper/eredeti története van! Összességében az is csak egy közepes, de mezei fps-s létére sztem egész jó lett.
    A másik a CoD Black ops. Nekem kifejezetten tetszett, a sok 2.vh után nekem egy igen kellemes meglepetés volt. Rövid volt maga a játék, de arra a rövid időre igazán lekötött.