22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Prince23
    Aullah-val voltunk, elírtam...

Amúgy mindig keverem őket, nem tudom miért :)
  • Prince23

Coop Csokissal és a haverokkal
  • Sir Quno Jedi
    mivel ideiglenesen egymaga szinkronizálta le az összes csókát garruson kívül
  • Fpocok
    Nem tudom, de 207nél annyira béna a szinkronhang, hogy az már fáj.
  • Mimasz
    Ez micsoda? Nem is halottam róla.
  • morzsi555
    ARCHANGEL - Teaser

• Evoluti0N
    OFF: Ezt én is nagyon várom. Ha rpg-ről van szó, akkor nálam a CD Projekt, Bioware, Obsidian trió a nyerő :)
  • Mimasz
    Kicsit off.

A következő játék amire várok.
    Hol van még 2015... :D

• Although
    [spoiler] End2
    Itt van egy jó kis összefoglaló. Ebből világosan látszik az extended cut inkább csak elszarja az egészet mert nem illeszkedik a történetbe pontosan csak az eredetivel válik érthetővé miért mondta a reaper, akit a flotta leszed a ghek bolygón hogy mindez hiábavaló. Tehát én az eredetire szavazok abba még beleillik a rejtőzködő fickó története. Az extednded cut csak egy erőltetett változat azon rajongóknak akik nem fogadják el hogy a citadel az a végállomás a főhősnek. Ez egy oscar díjas történet. Szerintem.
  • Although
    End
    Ez tényleg utánozhatatlan :)
  • sanya200
    me1 legnehezebb szintjét csak úgy lehet ha elérted a 60-as szintet azt hiszem de amúgy az a szint elég irreális már, hogy a legerúsebb fegyver pl shotgun ami 330-as sebzéssel rendelkezik alig vesz le életerőt az ellenfélnél percekig lőhetsz egyet mire megfekszik.A kód megoldható a 3-ban is, le szeded a gibbed save editort és bemásolod oda a kódot ami a 2. részből van, vagy karakterépítésnél is megadhatod, csak sokszor az a gond hogy amik fentvannak az oldalon azok némelyike már buherált vmilyen módon, én pl amit importáltam a 2-ből totál úgyanúgy nézett ki a 3-ban is, vagy ha bepötyögtem a saját kódomat a játékba/és vagy a gibbed save editorba :) A save editor arra is jó hogy menet közbe is tudsz arcot változtatni ha van kódod többet is kipróbálhatsz csak menteni kell előtte.
    Itt az enyém ez még a me1-ből való kisebb módosításokkal, egyedül a haja az ami moddolva van, annak a riporternőnek a haja van rajta ha érdekel hogy lehet módosítani majd leírom :) van többféle is, ashleyé jobban tetszik de az bugos...
  • ZSOOLT2
    Hétvégi event: Operation Genesis

Bármelyik pályán, bármilyen nehézségi fokozaton egy alap emberi férfi, és egy alap emberi nő karakterrel kell extractiont teljesíteni.

Az alap emberi karakterbe nem tartoznak bele az Earth DLC-s, Ex-Cerberus, és BF3-ban kijött karakterek, csak az "alapjáték-emberek"
  • Ryder62
    De a harmadik részben mindenki máshogy nézz ki. (Ugye aki feltűnt az előzőekben és viszont láttuk a 3-ban.)

Akkor miért pont a főhős nézzen ki ugyan úgy? XD
  • Calver
    hja tényleg, női karinál a "bili" séró (7., szvsz a legjobban kinéző ) teljesen megváltozott második és harmadik rész között.

mondjuk engem akkor is a bőrszín akasztott ki, ugyanaz a szám (kódokból visszanézve 3.), első részben egészséges fehér kétlábú, másodikban arab, harmadikban enyhén lebarnult
  • Ryder62
    Tudom ezzel konvertálom.

Lehet hogy akkor az előző végigjátszásom csak simán a nehéz fokozaton volt. Most 4 nehézség elérhető a legnehezebb még nem.

Mondjuk elég ha egy haj nem stimmel és már máshogy fest a karakter összességében. Meg vannak olyan női karik is amik modoltak pl haj.

Meg láttam olyat is aki Blue Suns páncélban fotózkodott.
  • Calver
    kódhoz van ám konvertáló

legnehezebb fokozat feloldása elég retardáltan megy, végigtolod simán, akkor feloldja hardcore, végigtolod azon, és utána zúzhatod insanity-n.

btw azért fognak mindig máshogy kinézni, mert változtattak a játékok között csomó dolgon... pl bőrszínek is össze-vissza ugráltak, ami első részben kellemes, egészséges fehér ember színű, az kettőre átmegy arabba
    a grafikai motor fejlődését meg akkor ne is említsük.

nekem még 3 kiadásakor sikerült találnom egy jó női arcot, kis személyre-szabás meg részenkénti módosítgatás után mindhárom részben kifejezetten kellemesen nézett ki.
  • Ryder62
    Egyszer toltam végig női Shep-el mindegyik részt. De az saját volt nem az alap. Male Shepből is volt 3-4 saját készítmény a többi az alap male Shep volt. ME3-t pl legelőször a női karival toltam végig.

Hiába valahogy nem tudok olyan karakteres arcot faragni. Ami fönt van masseffectfaces.com-on , ha mindent úgy csinálok ahogy le van írva akkor is máshogy nézz ki mint ott a képeken. Igaz azok kódokat adnak meg amit át kell konvertálni úgy hogy a csúszkák számait mutassa. Mert ugye kód csak a 2-ben meg a 3-ban van.

Alap hogy mindig ME1-től kezdem ha a trilógiát végig akarom majd játszani.

Mindegy most marad alap male shep, legközelebb sztem női karival fogok neki esni és utána jöhet egy esetleges saját male Shep. (mondjuk a női karit is a masseffectfaces ről néztem az elég durva lett, remélem megvan még az oldalon valahol)

Bár egy valamit nem értek: ME1-ben hogy lehet a legnehezebb fokozatot föloldani?
  • Fpocok
    ÚJ OPERÁCIÓ!

"Event Description: Fatigue associated with multiple battles have worn some of our best units. We will renew the soldiers whose tours of duty have been overfished to perform replacement by fresh troops from human settlements. Commanders experienced will remain in service to maintain unit cohesion, and maintain new recruits N7 ​​standards.

Individual Goal: Extract twice, once as a human being as male and once as human (Adept, Engineer, Infiltrator, Sentinel, Soldier, Vanguard or classes) on any card n 'on any difficulty.

Reward: Reward Pack"
  • Although
    Volt valami ami nem esett le.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az rejtőzködő fickó láthatóan tudta mi lesz a végállomás, ez azért van mert már egyszer átélte vagy mert egyszerüen látta a jövőt? mondjuk nekem az első a valószínű.

Lehetett volna ez sokkal jobb is ha nem ennyire akció irányba megy el. Azért a witcher 2 jobb. Persze más műfaj. De az EE változat az jobb storyban is. Prsze ezen a szinten ez már igazán lényegtelen.
    Mondjuk sokszor van pl pvp játékban amikor egy resspadra szorítva állunk körbevéve idiótákkal, lehet mégis az elsőt kellene választani a végén, de aztán eszedbe jut Liara, Garus és tudod a második az igazi választás mert egyszer majd lesznek új Liarak Garusok, mert ugye chaos az élet :)
  • steweee
    nekem is nagyon bejött a játék. 1x. ezer másik van amivel lehet játszani, és amire sose lesz időm sem. max 2 végigjátszást még megértenék, dehát mindenki maga tudja mi a jó neki
  • jarlaxxe
    A TR--nél muszáj meg az nem is rpg. Részemröl csak azért nem szoktam nöi karival játszani mert nem szeretem ha engem akarnak megdugni, jobb az forditva.
  • sanya200
    Hát anno először én is default male sheppel toltam akkor is tetszett de amikor megcsináltam az első saját karakteremet mintha egy új játékot kezdtem volna, igaz női karakter volt de először csak miért is ne alapon gondoltam kipróbálom, azóta az összes végigjátszásom női karakterrel történt :D A 2. részt egyszer ha végigtoltam dealult male sheppel a többi huszonegynéhányat mind az importált női karakteremmel, a 3-at pedig csak azzal :D Mindenki óckodik tőle hogy fúj nőivel hogy lehet de amíg nem próbálja ki addig nem tudja milyen, teljesen más a hangulata a játéknak hiába ugyanazok a párbeszédek 90%-ban mégis teljesen más élmény :D Bezzeg a tomb raidernél senki se fújjog hogy azt miért nővel kell végigtolni
  • Ryder62
    Mass Effect széria előnye tényleg az hogy szinte mindhárom rész más.

Btw elkezdtem a 9. végigjátszásomat ME1-ben. Én vagyok csak olyan elvetemült hogy mindig a standart male Shep-et választom? Próbáltam a karakter generálást, a mass effect faces oldalról néztem ezt azt , sajna 100%-ig sose tudtam ugyan olyan karaktert generálni ami ott van. Mindegy, elkezdtem egy új játékot de valahogy nem jött be a kari, valahogy nem volt szimpatikus (azért fontos hogy néz ki a főhős ha már 3 részen keresztül bámulni fogom ) ezért Eden Prime elején vissza menübe, new game és kiválasztottam az alapot.

Am tök zsír mikor az ember már fejből keni vágja a párbeszédeket :DD

Főleg hogy ma duplán lejátszottam a normandy-t az elején XD
  • Darun
    Köszönöm szépen. :D Azért nem keveset kavarcoltam ott mire úgy ahogy összeállt a kép. Ugye a probléma az hogy a DLC kiadásban és történetben is egymás után jönnek. Én viszont össze-vissza nyomattam őket és pl érdekes volt mikor az utolsó (nekem) DLC-ben közlik hogy én még nem jártam az x helyszínen. Egyébként tényleg lehet érezni elég komoly különbségeket a Fallout 3 és a NV között.
    Én pl sok-sok éve foglalkozok asztali szerepjátékkal, ezért érdekelnek ezek a játékok PC-n is, nekem szinte minden játékból csak a története kell. Voltak pl a NV-ban is szerethető és szimpatikus NPC-k, de sztem nyomában sem értek a ME-nek. Engem ez egy kicsit zavart. Ugyanakkor a Skyrim olyan szinten nem jött be hogy több mint egy éve nem játszottam már vele és nem is nagyon vágyom rá hogy előszedjem (pedig azóta is fent van, csak el kéne indítani), az a cirka 30 óra amit rá fordítottam, elég is volt.
    A ME lövöldözős játéknak közepes, a multija erősen bugos amit támogatással (új kasztok, challange rendszer, hétvégi eventek, új pályák, stb) próbálnak ellensúlyozni. Az tény hogy ezt a játékot a történet és a világ viszi el. És mivel jelen körülmények között is megért több végigjátszást (ez nálam ma már nagyon ritka esemény) ezért annyira nem is lehet rossz. Szerintem ezért örülünk sokan a készülő új játéknak, mert reménykedünk benne hogy egy hasonlóan tartalmas, jól kidolgozott történetet kapunk amihez végre nem egy közepes lövölde jár, hanem maga a játék is fel fog tudni nőni a világához.
    Az tényleg pozitív szerintem is hogy mind a három rész kellően eltérő a többihez képest. Még akkor is ha bizonyos fejlesztések nekem egyáltalán nem tetszettek (bolygó szkennelés a Mékó helyett).
    Az hogy a játékok ilyen irányba változnak, részben a piac hibája. Ezt sztem minden gémer tudja. Régen (10-15 éve) a gémer társadalom is egy szubkultúra volt. Ma már kb minden családból egy ember játszik a számítógéppel, a kazuár játékosok igényei kiszorítják a hc játékosok igényeit, mivel ma már mi vagyunk kisebbségben. A kiadók pedig a tömeg igényeihez igazodnak. A kazuár játékost aki hetente játszik 5-6 órát nem érdekli a történet. Jól nézzen ki a játék, arra a pár órára kösse le és ennyi. Mi meg örüljünk hogy vannak még olyan játékok amik kielégítik a mi igényeinket is.
    És ha már itt tartunk, kiemelnék még két játékot. Az egyik a Crysis, úgy tudom sokan mondták rá hogy csak egy tech demo. Sztem ahhoz képest egész jó története van és nem is annyira bugos (ezt a második részre mondom, mert azt játszottam végig). Nem azt mondom hogy milyen szuper/eredeti története van! Összességében az is csak egy közepes, de mezei fps-s létére sztem egész jó lett.
    A másik a CoD Black ops. Nekem kifejezetten tetszett, a sok 2.vh után nekem egy igen kellemes meglepetés volt. Rövid volt maga a játék, de arra a rövid időre igazán lekötött.
  • Although
    Figyelj arra hogy az obsidian nem a "felszínen" ténykedik nem a látványra megy annyira. Sok a rejtett dolog és sok kis dologból kell összerakni a dolgot nehéz diók, tényleg nem átlag tömeg játék szint. Nem foglalkoznak vele ki tudja követni ki nem. :) De Darun kolléga a vonatkozó topicba elég jól összerakta. Élvezet volt olvasni :)
  • Evoluti0N
    Még nem túl sokat öltem bele. Talán 8 órát. (Steam hazudik, mert annyira rendes vagyok, h a középiskolás öcsém a profilomban játszik, amikor melóban vagyok :P) Szal annyira még nem tudok nyilatkozni róla. Azzal azonban egyetértek, h az Obsidian is tud valamit. KotOR 2 is nagy kedvenc. Sőt! Lehet, h jobb is lett volna, mint az első rész, ha a nagy sietség/siettetés miatt nem kellett volna a végét összecsapniuk.
  • Although
    Na azért az Fallout nv-nek élő lélegző karijai vannak :)) Nem is nagyon tudok más open wolrd rpg-t mely akár csak megközelítené is jó példa a skyrim. Tele van élettelen karakterekkel Mondjuk annál még a Fallout 3 is jobb. Nem hiszem hogy az FNV kategóriájában az elkövetkezendő 5 évben lesz valami ami verni fogja. Ráadáasul az Obsidian a CD Projekten kívül az egyetlen amelyik képes a Bioware szintjére emelkedni gondolj a Kotor 2-re :)
  • Evoluti0N
    Imádom az rpg-ket. Ez a kedvenc műfajom. Az akció orientáltabb és a "hárdkórabb" játékokat is. Most pl. a Fallout NV-t játszom és nagyon tetszik. Az egyik legnagyobb pozitívuma számomra pont az, amit a Bioware játékokból hiányolok, a hatalmas, nyílt világ. Azonban a Bioware olyan jól megalkotott történeteket és karaktereket rak lesz az asztalra folyamatosan, hogy azt veszem észre, más rpg játékokban is mindig ezt keresem, de nem nagyon találom. Ezért van az, h végigjátszok 1x-2x (vagy 3x :P) más fejlesztők rpg-it is, de valahogy mindig visszatérek a Bioware-hez, h végigjátsszam "századszor" a Mass Effect-et, Dragon Age-t, vagy akár egy régebbi játékokuat, mint a KotOR :)
  • Harbinger
    Elismerem nem vagyok RPG-s, ennek egyik oka a stílusom. Anno RTS fan voltam, majd jöttek a sci-fi FPS-sek ,szigorúan egy bizonyos réteg, most meg az RPG-k-kalandjátékok. A másik oka, hogy olyan mint sci-fi RPG a Mass Effectig és azóta sem léteznek. Hisz a Space Siege is max hack'n'slash-nek nevezhető.
  • Although
    Igen nyilván te akció játékos vagy. A Bioware rpg-ket csinált régen a MAss Effect az kb. a jade empire vonal ami másod vonal volt a Biowarenél. Egy még rpgnek nevezhető dolog a 3-ra sajna már az illúziója is kiveszett a fejtörők és a csökkenő választási lehetőség miatt. Bár az ME3 kategóriájában kiemelkedő lett. Ezt el kell ismerni a Történet pontozhatatlanul magas szintje miatt főleg. Ez a tendencia kezdenek megszűnni a szoros értelembe vett határok. Nyilván akció játékosnak ez mennyország mert a Bioware kisujjából jobb sztorit csinál mint bármelyik akció gyártó cég. Egy rpernek viszont visszalépés. Igazából a CD projekt a witcher 2 vel jobban eltalálta az utat. De azt el kell ismernem ez egyszeri játéknak 100x élvezhetőbb mint a Skyrim pl. Pláne a vég kifejlett meg aztán utánozhatatlanul Bioware :)
  • Harbinger
    Én sose jutottam a Fallout játékokig, de ami nálam nyerő mint játék - amiket ismerek - az a Mass Effect, BioShock, Half-Life, Halo (mégha Xbox híján az 1-2nél le is ragadok), Dead Space szériák. Bár az Me-t tavaly többször vittem végig, mint a többi játékot azokat se kedvelem kevésbé. Az Me előnye, hogy több stílusban, classel és tempóban is végig lehet tolni. hiába a "fix" befejezés, attól még hozzá lehet igazítani a karakterünk, nekem eddig sikerült.
    Ami még meghjeyegzhető az Me játékokra, hogy egyik se lett olyan, mint az előző. Mindig annyit változtattak rajta jó vagy rossz irányban, hogy a 3 játék szinte önálló alkotás. Míg ez sok mai játékról nem mondható el.
  • Harbinger
    Ha valamit nem lehet kiparodizálni, szatírát csinálni belőle vagy csak mókás/jópofa képet/animációt összerakni egy-egy momentum felerősítésével, akkor az nem jó. Legyen az a film, játék, könyv, képregény. Én több, mint 20 év Transformers fan vagyok, de a stílusos paródiát én is díjazom. Főleg, ha egyetlen képregény kockához 10 évnyit Tf történelem ismerete szükséges, hogy értsem a poént.
  • Although
    Most pont egy Obsidian rajongónak írtad :) Igen a new vegas mint rpg jobb. Teljes körűbb úgy mondva. De a történet, nos nehéz dió. Két kedvencem van a DA:O és a Fallout NV. De a története elég alap de nagyon jó. Ha nagyon részleteznem kell akkor kitalálható. A Mass EFfect 3 -é nem. De ez izlések és pofonok. Ami megdöbbent még így alkonyat időszakában levő Bioware is félelmetes dolgokara képes, nem tudom neked megvan ez az extend cut kieg. ÉN se vagyok nagy angolból de rá tudok hangoldni és értem kb majdnem annyira mint te szerintem az írásaid alpján . ÉS azt kell mondanom a MAss effect 3 története alapból agyonver szinte mindent :)
  • Darun
    Ebben viszont egyetértünk. Mondjuk volt az az összevágott hangos youtube link, egyszer megnéztem és mosolyogtam rajta, díjazva ezzel a készítő kreativitását, de számomra is többet jelent annál ez a játék hogy poénkodjak rajta/vele.
  • Darun
    Én pl annyira nem tudok, kb alapszintű felhasználói nyelvtudásom van. Soha nem tanultam angolul. Azért az alapokat megértettem, meg néhány egyszerűbb részlet is átjött (pl mikor Javik Vega-t ugratja). Biztos hogy közel sem láttam az összes részletet, de sztem a többség azért megvan. Én nem vagyok egyik cégnek sem a csahos kutyája, ha egy játék tetszik akkor nem érdekel hogy ki csinálta. Ha jó a játék, akkor jó. És nekem a Fallout nagyon bejött. Annak ellenére is hogy sokkal több és sokkal alapvetőbb bug van benne mint a ME-ben. És ahhoz képest hogy a Fallout nem egy történet orientált játék, nem rossz maga a története sem. A csapattársak mondjuk a ME-ben egy kicsit talán jobban ki vannak dolgozva, a fő történet szintén és talán érdekesebb is, viszont ami nekem nagyon tetszett az az openworld, amit a ME-ben pl a történet miatt elég nehéz megvalósítani. Nekem egyébként az a személyes meglátásom hogy a Fallout kevésbé akció orientált mint a ME. (ezt a lövöldözéssel illetve egyébbel eltelt idő arányára értem) Ami nagyon szúrja a szemem az a DLC oldal, ezen a téren bárhogy is szépítjük, a BW fényévekkel le van maradva. Persze ez is az eltérő stílus miatt van, mert a ME-nél ígérnek x órát és még a lassabb tempóban haladó játékosok is bőven azon belül végeznek, míg egy Fallout esetén én átlag 8 órás játékidőre emlékszem, de 10-12 óránál kevesebbet még egyikbe se nyomtam bele. Ráadásul az Obsidian féle New Vegas sztem történetben is vetekszik a ME-vel. De ugye ez mind csak az én egyéni véleményem.
  • Although
    *sorry tényleg sokminden nem tetszik az irányból amerre az EA tereli a Bioware-t. De ez a kép ütőt. Nem tudom de erre a játékra egyetlen vicces képes sem tudok nevetni. Mert annyival jobb a paródia lehetőségénél, még így is hogy szinte teljesen akció játék lett hogy nincs értelme parodizálni. Mert úgy is csak az eredeti ugrik be és azon nem nagyon lehet nevetni mert ez nem az a műfaj :)
  • Although
    Nem tudom hányan vannak a topicba aki értik annyira az angolt hogy összerakják maguknak ezt a story-t. Nem tudom. Karácsonykor be tudtam fejezni,letöltöttem kedvezményesen. Nos néha vannak illúzióim hogy a Biowaret ma már könnyű überelni, mert a játékaik tényleg nagyon akció orientáltak és kezd kiveszni belőle a többi dolog ami régen jellemezte őket. Nem akartam írni erre a játékra semmit mert nehéz megszólalni utána. De mikor befejeztem akkor csak egy dolog jutott eszembe bárcsak a többi cég csak a 10% tudná annak amit ez a cég. Bárcsak Tod meg a faszkalap kollégája a Bethesdában aki vallják hogy csak a cool dolgok meg a látvány számít, bárcsak csak a tizedét még ennek a nem a fénykorában levő Biowarenak. De még mindig csak néhány cég van a világon aki partiba van ezzel a céggel. Utoljára ilyen mellbevágó sci-fi storyt a Battlestar Galaticaban láttam de ez jobb.
  • Vraaanyek
    Nekem miért nincs ennyi időm??? :D :D :D
  • Fpocok

NEEEEE... :D
  • Harbinger
    Újabb beteg LOL képek és mini-képregények az ME LOLS topicban. XD