Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Evoluti0N
    Elkezdtem olvasni a Mass Effect Felemelkedést. Még nem értem a végére, de eddig tetszik. Nem egy Tűz és jég dala, de a sztori jó és Mass Effect fanoknak kötelező. Olvastam, h a Deception katasztrófa lett és tele van hibával. Azonban a Felemelkedésben is van 1-2 hiba. Némelyik elég komoly. Spoiler nélkül, h mik tűntek fel nekem:

1. A könyv szerint a turiánok azért támadták meg az embereket az első találkozásukkor, mert behatoltak a területükre és mivel idegen faj voltak az emberek számukra, úgy gondolták, h veszélyt jelentenek. A játékban a kódex szerint azért támadták meg az embereket, mert óvatlanok voltak és beindítottak egy ismeretlen térközrelét, ami tilos, mert fennáll a veszélye, h kaput nyitnak egy veszélyes fajnak a békés galaxis irányába.

2. A könyv szerint a fegyverek azért képesek kilőni szinte végtelen mennyiségű lőszert, mert a golyók homok nagyságúak. A játékban a kódex szerint azért, mert a fegyver "kiszámolja", h mekkora mennyiségű lőszerre van szüksége és egy kis mennyiséget levág egy fémtömbből.

De ezek még az apróbb hibák. Most következnek a súlyosabbak.

3. Van benne egy volus, ami a könyvben a leírás szerint maszkot hord azért, mert a bolygójukon ritkább a levegő és ahhoz szokott. A kódex szerint azért hordanak maszkot, mert más összetételű a levegő a bolygójukon. De még ennél is durvább, h a leírás szerint nem hord védőöltözéket, ami fizikai képtelenség, mert bele kéne halnia.

4. A könyv 2165-ben játszódik és úgy írja, h még nem léteznek emberi biotikusok. A kódex szerint már 2158-ban elkezdtek foglalkozni az emberek a biotika nyújtotta lehetőségekkel.

Egyelőre ennyi :D