22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Evoluti0N
    Sokszor én se kapom meg a packot. Ilyenkor az a megoldás, h live chat-ben beszélsz a support-tal és pár perc alatt megkapod a packot.
  • CHROME
    Sziasztok!

Egy gyors kérdés így az elején az OP:Overwatch-hoz.

A Commendation Pack érdekes módon nem érkezett meg, csak a Victory.
    Ennek mi lehet az oka? Online-ban be van kapcsolva a feedback upload, játszottam is, és még full extraction is meglett párszor. Ilyenkor mi van?
    Járt így más is?

Bemutatkozásról csak annyit, kb 2 hete multizom, CHROMED75 néven.
    Elsősorban Human Adept(Warp+Shock elsősorban), és Krogan Battlemaster vonalon(Charge, Barrier, Bmaster, Rage) nyomulok. Mindkettő már okés (20), de sajna a fegyverek és itemek csak alapszinten. Van 1-2 rare fegyverem (SpectrePack és PSP-ből), de csak lvl 1-en.

Nyilván Bronze-ot gond nélkül nyomom, Silver még csak-csak habár az utolsó wave-eken azért már van kihívás számomra rendesen. Gold-ot jó csapattal tudok nyomni, habár inkább csak support szintjén. Ott biztos nem én leszek a fókuszban :) Persze jó lenne pici zsetont gyűjteni, hogy a felszereléssel meg tudjam magam támogatni, úgy már nem lenne gond, mert alapvetően a két kasztot jól használom.

Szívesen játszanék magyarokkal is, vannak esetleg olyan nem public játékok amik kb fixek? Anno Diabloban toltuk úgy, hogy mittomén HUN1, HUN2, HUN3, stb és jelszó mindig ugyanaz. Amikor volt olyan akkor beléptünk, amikor nem, akkor megcsináltuk a következőt.

Ilyen szerveződés van esetleg ME3 -ban is? Ha nincs, nem akartok? Ilyen módon mindig lenne olyan játék, amihez lehetne csatlakozni...

Na mindegy, csak 1 ötlet volt.
    Még egyszer, a név CHROMED75, vegyetek fel és toljuk!
    Üdv!
  • Volfram42
    Hát ma sikerült felkavarnom a gyomrom ilyen még nem volt mióta játszom. Egy halom Prime és egy N7 vanguard kellett hozzá aki folyamatosan kardozta mellettem a falat. Azt hittem az ölembe esik a monitor. Aki ilyet tapasztal az véletlenül se vigyen magával Valiantot vagy bármilyen sniper-t, mert lehetetlen célozni. :)
  • Darun
    Operation: Overwatch

Grath mindenkinek aki részt vett benne A napokban kiosztásra kerülnek a jutalmak is.
  • Ryder62
    Ó istenem! Ez fájt! Ki írta ezt a regényt?

És ezt így hagyták kiadni? Ilyen fatális hibákat elkövetni omg.
  • sanya200
    Valaki meg tudná nekem mondani magyarul hogy ezeket hogy kell telepíteni-hozzáadni a játékhoz?
    mód
  • Piszkos  Fred
    köszi
  • Evoluti0N
    Parancsolj.
  • Piszkos  Fred
    linkt
  • Evoluti0N
    Megnéztem a 4. könyvről készült bakilistát. Katasztrófa... :D
  • gerey
    Az a könyv előbb jött ki, mint a játék. Kedvcsinálóként, valamint, hogy bemutassa a galaxist, fajokat stb-t. Valószínűleg közben átgondoltak pár dolgot. És egyik sem történeti baki, mint amilyenek a 4. könyvben vannak.
  • Darun
    Ízlések és ficamok. :P
  • Negritis
    grunt és mordin a 2 legjobb arc az egész játékba :D
  • Negritis
    a 4.hez annyit hogy már 1935ben elkezdtek az emberek az atombombával foglalkozni és mégis csak 45ben vetették be, sőt a németek már az emberi klónozást is próbálták megvalósítani viszont gyakorlatilag még nem történt meg :D
    szóval az nem vészes
    a 2. szintén igaz lehet :D mivel homokszem nagyságút vág le és kész :D

érdekelnek majd a könyvek de most inkább újratolom a történetet:D
  • Ryder62
    A könyv hamarabb jött ki mint az első játék, így lehet hogy változott néhány dolog.
  • Evoluti0N
    Elnézést. Nem a Felemelkedést, hanem a Felismerést (hasonló a címűk :P)
  • Evoluti0N
    Elkezdtem olvasni a Mass Effect Felemelkedést. Még nem értem a végére, de eddig tetszik. Nem egy Tűz és jég dala, de a sztori jó és Mass Effect fanoknak kötelező. Olvastam, h a Deception katasztrófa lett és tele van hibával. Azonban a Felemelkedésben is van 1-2 hiba. Némelyik elég komoly. Spoiler nélkül, h mik tűntek fel nekem:

1. A könyv szerint a turiánok azért támadták meg az embereket az első találkozásukkor, mert behatoltak a területükre és mivel idegen faj voltak az emberek számukra, úgy gondolták, h veszélyt jelentenek. A játékban a kódex szerint azért támadták meg az embereket, mert óvatlanok voltak és beindítottak egy ismeretlen térközrelét, ami tilos, mert fennáll a veszélye, h kaput nyitnak egy veszélyes fajnak a békés galaxis irányába.

2. A könyv szerint a fegyverek azért képesek kilőni szinte végtelen mennyiségű lőszert, mert a golyók homok nagyságúak. A játékban a kódex szerint azért, mert a fegyver "kiszámolja", h mekkora mennyiségű lőszerre van szüksége és egy kis mennyiséget levág egy fémtömbből.

De ezek még az apróbb hibák. Most következnek a súlyosabbak.

3. Van benne egy volus, ami a könyvben a leírás szerint maszkot hord azért, mert a bolygójukon ritkább a levegő és ahhoz szokott. A kódex szerint azért hordanak maszkot, mert más összetételű a levegő a bolygójukon. De még ennél is durvább, h a leírás szerint nem hord védőöltözéket, ami fizikai képtelenség, mert bele kéne halnia.

4. A könyv 2165-ben játszódik és úgy írja, h még nem léteznek emberi biotikusok. A kódex szerint már 2158-ban elkezdtek foglalkozni az emberek a biotika nyújtotta lehetőségekkel.

Egyelőre ennyi :D
  • Darun
    Igen, ilyeneket sajnos szokott csinálni. Szerencsére engem játékba így még nem rakott be, én is eleve csak gold-ra equipelek, oda is csak akkor ha már beengedett egy host-hoz.
  • Evoluti0N
    Mekkora szar ez a játékkereső a multiban. Berakok minden szar fejlesztést, mert goldra akarok menni, erre berak bronzba, 8. körbe. Beszarok.
  • Darun
    Nah, újabb 1.3M-t sikerült elverni. Sima SP-ből esett a Shadow is. Ki is próbáltam, sztem az N7 infi jobb.
    Ezeken kívül kaptam: Scorpion-t, Typhoon II-t, Particle rifle-t, Piranha-t, csak hogy az UR-eket felsoroljam. Meg végre megkaptam a vorcha soldier-t is. Meg egy rakat régi class-t. Érdekes hogy pl krogan senitből is a játék kezdete óta csak egy esett, tehát még csak az alap színeket tudom nála váltani, semmi több.
  • Negritis
    nekem meg az első hiányzik már csak ha meglesz és végeztem a Tűz és Jég dala eddigi köteteteivel akkor jön az ME vagy a Witcher könyvsorozat :D
  • Optimus Prime
    Az a beteg barom, aki ezt kreálta... !
    Ma úgyis rossz napom volt, ez kicsit feldobott.
  • Darun
    Neked! Én 1M-ért vettem PSP-t, a Typhoon talán azokból esett. Utána vettem 500K-ért sima SP-t, abból két új karakter is kiesett. Szóval ennyit a randomról. Már csak a vanguardon kell 2 szintet húznom és bepromózhatom az összes karit, aztán vásárolok megint.

Egyébként vicc hogy amikor exraction eventes hétvége van, pont akkor haláloznak el folyton az emberkék az utolsó körben.

Sikerült megtapasztalni milyen az, amikor Rio-n nem azzal kezdődik az utolsó kör hogy mindenki a zónában van. A negyedik tag valahol fényévekre tőlünk megmurdált, minket meg lerusholtak a hunterek/pyrok. Ráadásul valamiért nem akart átváltani rakétára, hiába nyomtam a 5-t :(

A London pályához egy kis infó: A fő út két oldalán ugyebár be lehet menni az épület "alá". Egészen pontosan az egyiknél van egy oszlopos árkád sor, a másikon meg egy iroda aminek kitörtek az ablakai. Ebben az irodában az asztal mögött frankón el lehet bújni és vissza lehet tartani az ellenséget. Ezzel egy jobb kari képes azt az oldalt biztosítani így a többiek figyelhetnek a másikra. És ráadásul elég biztonságosan kb 10 mp alatt el lehet jutni a kivonási pontra. Bár megjegyzem, ez ebből a szempontból még a könnyebb pályák közé tartozik.
  • mascarun
    Na ma már kaptam a N7Fury mellé egy N7 Shadow és egy Destroyer karaktert!
    A destroyer nekem valahogy nem esik kézre a másikat meg még nem próbáltam.
    Premium Spectre pack adta őket! A többi nem ad semmi értékelhetőt.
  • szomferi
    rohadt jó

• Hoz_Hun
    Már megjelent a Mass Effect - Homeworlds 3 (képregény), Garrus története. Ha már írta valaki bocs.
  • szomferi
    nálam se akarja adni őket...
  • MrAndree
    Első viszonylag különálló, második és a harmadik azért eléggé összefüggnek.
  • Evoluti0N
    Ma megvettem az Alexandrában a Mass Effect Felismerés (1. könyv) és a Megtorlás (3.) könyveket. A Felemelkedés (2.) valami érthetetlen oknál fogva nincs meg nekik. Mennyire függnek össze a könyvek? Ha elolvasom az elsőt, majd a harmadikat, akkor lemaradok valamiről? Vagy nyugodtan olvashatom mindkettőt és utána majd 1x, amikor megszerzem, akkor a Felemelkedést?
    Ja és tud valaki Szegeden olyan könyvesboltot, ahol meg tudom venni a Felemelkedést? Külföldi vagyok, szal netes vásárlás kilőve, de ha legközelebb Szegeden járok, akkor valami üzletben meg szeretném venni. Már ha megvan valahol.
  • gerey
    Minden nap beváltok 2-3 psp-t, de nem adott be eddig egy db earth karaktert se. :D :(
  • Hoz_Hun
    A Shadow,... imádom, legjobb karakter. Mostanában szinte csak azzal megyek. Goldra, de még Platinumra is jó.
    Tegnap volt az első szólózásom Silveren és Shadow-val csináltam meg. 44:52, de marha izgalmas volt. Meg van a feelingje a szólózásnak. :)
  • koschwarz
    lehet hogy nincs igazam, és csak pont abban a körben, ahol két fegyvert is használtam, valahogy olyan szituk voltak, hogy gyorsabb is lehetett volna a cooldown...

mellesleg nem csak a vanguard esik ki a pályáról, hanem bármelyik...velem is előfordult. csak míg a vanguardnál nem találja a talajt és elkezdesz össze-vissza repkedni, addig a többit visszateszi a kezdőpontra. amíg a vanguard bugot nem "javították", addig legalább soha nem estem ki a pályáról más karakterrel, most hogy (NEM) javították, most legalább másikkal is történhet ilyesmi...LOL?
  • Darun
    Én meg nem érzem. Nekem a Hurricane-el és Phalanx-al együtt 200 a cd-m, és játék közben mire véget ért az electric slash effektje, már le is húlt a képesség.
  • Darun
    A kiesésben nem vagyok biztos, de bugosnak tuti bugos. Pár napja belépett hozzám egy orosz csaj vanguard meg egy orosz srác. A csaj elég hamar "befagyott" az extarction ponton.
  • koschwarz
    sajnos az. érthetetlen hogy miért nem tudják ezt megcsinálni. megoldás ha te hostolsz...

és hiába javították elvileg az smg-k ultralight material bugját, tudniillik hogy hiába írja a fegyvermenüben, a játékban mégis hosszabb a cooldown, az érzése szerint továbbra is bugos. legalábbis, ha egy nehezebb smg-t használok, ami az ULM-mel 200%-os bónuszt ír a fegyvermenüben, sokkal lassabbnak érzem a lehűlést, mint amikor egy könnyű pisztolyt használok, amivel szintén 200% a bónusz.
  • koschwarz
    csak hozzáteszem, az előzetes várakozásaimmal ellentétben pont nem annyira jött be sem a destroyer, sem a demolisher.

a paladin sem rossz karakter, kifejezetten csapatjátékra épülő kaszt, de őszintén szólva ezzel a shield-del nem tudtam mit kezdeni. használta közben lecövekel a karakter, egy boss enemy, akik ellen tényleg jó lett volna, semmi perc alatt szétüti. de a snap freeze viszont nagyon király. kár hogy pont nincs egy biotikus képessége sem, mivel a többi sentinelnél pont hogy van egy tech és egy bio. mondjuk a dögunalmas incinerate helyett lehetett volna valami biopower..van vagy 7-8 karakter incinarate-tel...nem is értem.

egyedül az új vanguard nincs meg, bár ott meg a cerberus vanguard lett a nagy kedvencem, amit 20-as szinten tartok.
  • Negritis
    arra lennék még kiváncsi hoyg a biotic charge még mindig bugos olyan értelemben hogy kieshetsz a pályáról?
  • koschwarz
    nem gondoltam volna, hogy pont az általam korábban két legkevésbé kedvelt kaszt, az infiltrator és az adept új karaktereit fogom a legjobban élvezni. a fury és a shadow, mindkettővel annyira élvezetes játszani, hogy alig tudtam lecuppanni tegnap este a monitorról. a fury végre egy olyan adept (számomra), amivel nagyon hatékonyan tudok a biorobbanásokat előidézni, közelharcolni, ráadásul nagyon cool ahogy kinéz, meg az annihilation field. ez utóbbi akár lehetett volna egyszer bekapcsolós-elfelejtős képesség is, de mindegy. viszont rohadt jó, hogy automatán előkészíti a biorobbantásokat, majd egy gyors throw-val be lehet fejezni. távolra meg a dark channel jó, aminél külön tetszik, hogy végre nem ilyen hosszú ideig repülő valami, mint az asari adeptnél, hanem egy reave-szerű dolog, és gyors is a CD-je.

a shadow meg egyértelműen az egyik legjobb karakter. törékeny mint az állat, de ha egy kicsit is ésszel játszik vele az ember, akkor nagyon élvezetes vele a játékmenet. amikor lekaszabolsz egy phantomot, az kb. olyan érzés amikor egy krogan a claymore-ral fejbecsűri a kis kurvákat. én azt az electric slash-t hagytam a fenébe, eleget láttam előtte más shadowkat, amint csak ismétlik, ismétlik, ismétlik...és nem tetszett. lehet hogy jó képesség, de én full melee-re gyúrtam a kisninját, egy jó shotival együtt még soha nem volt ennyire élvezetes a shadow strike-os melee és a közelharc (kivéve talán a krogan-nel :DDDD imádom a kroganekat :D). de még a sima kaszabolós közelharc is bejön.

ezt most nagyon kitalálták a bioware-nél.

egy dolog érdekes, hogy a shadow strike elvileg, a leírása szerint, csak a melee-ből (sword masteryből) kap bónuszt, mégis, az n7 shadow passzív power damage bónuszai is emelik a sebzést. ez lehet hogy hiba, és később javítják, nem tudom. de szerintem eredetileg nem így akarták.
  • Negritis
    köszi, gondoltam de jobb biztosra menni, akkor bele kell húznom h szerezzek 1et, rendesen kiestem a 'ritmusból'
  • Milkoma
    A saber az a Horizon küldetésen szerezhető meg. Ott van ahol a brutok is jönnek. Még mielőtt beszállsz a liftbe lesz egy hologram, ami az egyik tároló "kapszulást" vagy mit ábrázolja. Azt aktiválod, majd visszább kinyílik az egyik ilyen kapszula, amiben megtalálható a fegyver.