Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Darun
    Ez érdekes, mert a heretic getheket az tette azzá, hogy a Reaperek oldalára álltak. Viszont a ME3-ban amikor elérjük a Rannoch naprendszerét, kiderült hogy ott minden geth a Reaperek irányítása alatt áll. És ha jól tudom a 2. részben azon a bázison se az összes heretic geth-et deaktiváltuk, csak sokat. Arról nem is beszélve hogy sokan vitába szállnának már azzal is hogy a getheket fajnak nevezzük és "fajirtásról" beszélünk amikor ők "csak" egyszerű gépek. Ez utóbbit azért is nem vetem fel mert szerintem is többek gépeknél. Egyébként érdekes vitát lehetne ebből kerekíteni, ahogy azt te is mondtad, a gethek egy közös tudattal rendelkező, több fizikai platformon futó "program". És ahogy Legion is mondta, attól hogy nézetkülönbségük támadt önmagukkal, attól ők még egy közös tudatot képviseltek. De hogy lehet egy közös tudat több fizikai "emléktárolóval"? Ebben az esetben csak bizonyos információk törlődnének, egy ember esetében olyasmi lehet mintha amnézia vagy sokk miatt kiesnének bizonyos dolgok. Az egyén életben marad, a személyisége viszont megváltozik/változhat. De tényleg beszélhetünk a gethek esetében egyetlen közös tudatról?

Egyébként ha nem szó szerint vesszük azt hogy "fajirtás" (vagyis egy önálló faj teljes populációjának elpusztítása) hanem úgy egy adott faj lélekszámának drasztikus csökkentése erőszakkal, úgy bizonyára igazad van. Én szó szerit értettem, te ezek szerint nem.