22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Vraaanyek
    Fél órája próbálom elindítani a játékot, úgy döntött nem hajlandó menni.... inkább felb.ssza az agyam :S :S :@ elindítom bármilyen módon is, origin kiírja, hogy fut, feladatkezelőben is megjelenik, de a felhasznált memória megáll pár száz kbyte-nál,és nem történik semmi...
  • Darun
    Múlt héten teszt jelleggel nyomtam egy lone bronzot. Tudom ez legtöbbeket megmosolyogtat. Nekem se ez volt az első solo bronz, viszont ez volt az első olyan ahol semmilyen equipmentet nem használtam. A pálya a Reactor volt, ellenfélnek getheket kaptam és geth engi voltam. Hihetetlen mennyit számít az a turret! Volt ugyan egy-két izzasztó helyzet amikor ha letüsszentenek meghalok. Jah, és nem is maxos karival mentem, ha jól emlékszem az engim lvl 14 volt és az overload csak 3-ra volt fejlesztve. Geth shotival és smg-vel mentem. A turret pajzstöltése sokszor életet mentett illetve a terem közepén van egy dawnload pont, ott még többen is sokat szoktunk szívni, most viszont félrehúzódtam, turret be középre, majdnem mindenki őt lőtte, aki engem, azt meg a turret visszatöltötte, közben shotival szépen fedeztem magam hogy ne kerítsenek be illetve majd legyen merre menekülnöm.
  • Hoz_Hun
    Kegyetlenül bénázok még az új karakterekkel. Van amikor jól megy, van amikor meg olyan bénán, hogy egyböl ki akarnak vágni a Lobbyból meccs után. :)
  • morzsi555
  • Vraaanyek
    Tényleg én vagyok az egyetlen ember, akinek egyszerűen semmivel sem lehet kiiktatni ezt a rendszergazdaként bejelentkezős hibaüzenetet Fosriginben????
  • Hoz_Hun
    Tegnap jöttem rá, hogy a Fury-val át lehet teleportálni a falakon, objektumokon. És ez fícsör nem bug. :D
  • Hoz_Hun
    Én N7 863 vagyok jelenleg.
  • Prince23
    A premium csomag bedobta a Quarian Engineert. Láttam is a karakterek között, csak előbb an N7 pusztitó katonát tápoltam fel. Visszalépek a quarianhoz, erre nincs ott bakker... ezmi?
  • koschwarz
  • morzsi555
    Sokakat... Különösen hülyén néz ki az új vanguardon és infiltratoron.
  • Calver
    Kaidan Onasi Alenko jó tud lenni ha biotikus főkarival nyomulsz - Reave kellemes kombózni, és nem döglik tőle túl gyorsan (bár így is épp elég gyorsan), Overload hasznos tud lenni, ha a főkarakter Adept, nem pedig Sentinel (rossz választás, utóbbi mindent tud Stasis-sal amit Adept, és sokkal erősebb), viszont még mindig a fő személyiségjegye a rinyálás. sajnálom Raphael Sbarge-ot, rendes figura, még ME2-ben fel is olvasta saját szabadidejében Kaidan Shep-nek küldött levelét, de mindig ilyen rinyapina karaktereket kap. Javik jobb Sentinel-nek, de egyikük sem képes még megközelíteni sem Liara tápságát.

Ashley meg ha nem nyalod ki a seggét majd azon a bizonyos ponton jobb híján lelövöd közli veled, h reméli a reaper-ek pokolra küldenek. kifinomult.
  • Ryder62
    Ha kibékíted őket akkor viszont mindenki boldog. Kivéve Legiont.

Első végigjátszáskor sajna a getheket választottam.

Amúgy Kaidan mennyire hasznavehetetlen egy karakter.
    Ott porosodik a hajón. Egy küldire vittem csak magammal.

Az első részben egyszer női Sheppel románcoltam vele, de olyan unalmas hogy kész. A 3-ban meg valahogy nincsen személyisége. Csak úgy van a hajón. Ashleynek legalább vannak jó jelenetei a normandyn.

Bár Ashleyt is gyűlöltem az egyben. Hmmm, nehéz döntés elé nézek, ki maradjon ott Virmire-n majd. Mindkettő esetleg

De talán már Ash jobb lett a 3-ban.
  • koschwarz
    kit idegesített ez eddig egyáltalán? :D
  • morzsi555
    Akit idegesít, hogy állandóan a hátán van a missile launcher, az így tudja eltüntetni: keress egy létrát a pályán, vedd elő a missile launchert, nyomd le az X-et és közben mássz fel a létrán.
  • sanya200
    Pedig pont most akartam játszani
  • Darun
    Én sztem kb 15 éve nem láttam Star Trek filmet, akkor is még a régi filmet/sorozatot. Tehát az első szériát. Abban meg nem rémlik hogy lett volna ez a két faj.

Legiont én is megkedveltem. A kedvenc karakterem Tali, szorosan utána Garrus. Ugye Tali miatt adódik a geth-quarián konfliktus. Alapból organikus párti voltam, viszont az ME3-t renegát Sheppel vittem végig és engem annyira meggyőzött a geth "mátrix" (amikor az adattárolóban láthatjuk a lázadásuk egyes mozzanatait) hogy végig kitartottam a gethek mellett és ezzel megöltem Tali-t. Ez sajnos számomra csak a szerepjátékosi képességeim szerénységét mutatták meg, hiszen fájt a szívem Tali miatt, renegát Shepként viszont hidegvérrel be kellett volna áldoznom. A hidegvér nem ment, az áldozás igen. Viszont a getheket azóta sem hagyom pusztulni. Az viszont a készítők részéről volt nagy seggberúgás hogy Legion mindenképpen meghal, aztán Tali és a quariánok is, a döntésem miatt. (ez egyébként szó szerint fajirtás, hiszen ha nem tudjuk kieszközölni a békét, akkor vagy a getheknek vagy a quariánoknak halniuk kell) Még amikor Javik erősködött hogy "ez egy szintetikus, dobja ki a zsilipen kapitány, mielőtt késő lenne" elgondolkoztam azon hogy ha választanom kéne, tuti nem Javik maradna a fedélzeten (később persze őt is megkedveltem, de ez a véleményem akkor se változott)
  • Optimus Prime
    Amint az Origin topicban is jeleztem bevtervezett karbantartás van az EA szervereknél.
  • Optimus Prime
    Én sose tudtam kiirtani a Geth-eket és Legion mellett is mindig kiálltam. Csak, mert nem hús és vér, mint az élőlények 98% attól még él és vannak jogai, személyisége, célja. Ők is faj és ha sokat beszélsz vele kiderül, hogy még jobbak is nálunk. Még a teremtőiknél is jobbak.
    Számomra sose volt a 3-ban se, hogy békét hozzak a Geth-Quarian háborúba, elsőre, Insanity fokozaton. Els e tudom képzelni máshogy, csak szegény Legiont sajnálom, az egyik számomra kedvenc karakter. Aki oyan, mint Data a TNG vagy Seven a VOY-ban.

Más. A Gethek engem állatira emlékeztetnek a Borgra. Másnak is van ilyen érzése? A Kroganak meg a Klingonokra.
  • cs1rk3
    csak nekem offline az origin vagy még nektek is? :D
  • koschwarz
    a krogan sentinelem tech armorja védelemre és életerje/shieldje full fel van fejlesztve, ugyanígy fegyversebzés. a rage-ben egyedül a martial artist-ot (755-os boost melee-re, ha egy heavy melee-vel végeztél ki egy ellenfelet) fejlesztettem a shield újratöltődés helyett. ez utóbbi ennyi pajzzsal már nem számít, viszont a 75%-os boost az hatalmas. shotgunra bayonett, tech armor rank 5-ben melee bonus. rage nélkül így is úgy is 2 heavy melee kell silveren a shield-es/barrieres ellenfeleknek, rage-ben meg már nem számít, ott egy ugyanúgy elég.

e mellé lift gránát, gránát vagy warfighter gear-rel. így van szükség esetére vagy 6 gránátom.

szerintem teljesen felesleges a krogannél mindent a melee-re fejleszteni, mert nagyon overkill silveren, akkor már inkább a pajzs fejlesztés. szerintem a pure rage-et sem nagyon éri meg fejleszteni, mert nagyon hamar el lehet érni a rage állapotot a 3 killel is.

igaz goldon nem nagyon melee-zek, csak akkor ha tényleg extra biztonságos. meg hát goldon még a krogan sentit is simán elkapják, ha pl. megtántorodik egy geth prime lövéseitől.

szerintem nem sok karaktertípus van, aminél tisztán lehet nehéz, nagy sebzésű fegyvereket használni. a powerek, amiket minél gyakrabban lehet használni, sokkal hasznosabbak.

pl. a batarian soldier nálam kap egy könnyebb snipert távolra (indra, kishock), de gyakorlatilag a ballistic blade a damage/range/explosive blades vonalon fejlesztve annyira brutálisan hatékony még goldon is, hogy sokszor nem is használom a fegyvert. egy csomó térképen konkrétan egy irány fedezését rám lehet bízni, mert a 2,6 mp-ként ellőhető ballistic blade-del olya szinten lehet fedezni, hogy egyszerűen nem jutnak közelebb (kivétel persze a reaperek banshee-je). geth pyro, phantom, geth hunter? meg sem tudnak közelíteni.

a ballistic blade az egyik legjobb power a játékban (után szerintem a cerberus smash-je jön, hiába nincs védettség az animáció közben). nagy távolságra, explosion-nel kétszer tántorítja meg az ellenfeleket, egyszerre többet is, és nagy sebzést okoz. ráadásul a batári alapból SOKKAL gyorsabban fut, mint a több karakter. rohadt jó taktika, hogy odafutsz az ellenfélhez, blade, majd elfutsz, megvárod a cooldownt, majd megint ugyanez.
  • Darun
    Azt garantálhatom hogy két fegyóval is. Főleg mivel az általam használt fegyverekre elmondható hogy egy lövéssel több áldozatot is lehet szedni. És ha hozzáteszem azt is hogy egyszer egyedül kezdtem egy silvert és csak gránáttal elértem 2 killstreak-et mielőtt még csatlakoztak volna hozzám... És azt mondom egy krogannál ilyen beállítások mellett simán elfér 2 fegyó. Én mindig random ellenfél/pályára megyek. Nálam ez alap. Kivéve persze ha az event mást kíván. De amin mindig elcsodálkozok: adept 2 közepes/nehéz fegyverrel. Az minek? Most akkor vagy lőjön, vagy használja ki hogy adept. Meg ez a van egy X-es fegyvere és betesz hozzá egy 2-es rail ampot. Tudtommal 10 fölé azzal se lehet feltolni, tehát teljesen értelmetlen. Ehhez már csak hab a tortán mikor energiafegyverhez lőszert raknak (ezt spec tudom hogy nem működik, mert anno én is próbáltam az ap-t geth shotival)
  • Sir Quno Jedi
    Én próbáltam bw-vel, krysae-vel, gránátvetővel stb., de a két fegyónál jobbnak találtam az egy erős képesség+fegyó párost. Szinte folyamatosan lövök, mint az őrült és közben tolom be nekik a képességet is ahogy feltölt (és gyorsan tölt még tech armorral is). Iszonyat mészárlást lehet vele rendezni.
  • Darun
    Az a baj hogy bronzon/silveren hozzászoktam ahhoz hogy közelharcban sem nagyon tudnak megszorítani. Akik belépnek hozzám játszani, biztos csodálkoznak hogy max HP-ra/pajzsra tolt krogan és egy fedezékből vadászó játékstílust játszok vele. Amikor lehet. Mert amikor jönnek a feladatok és be kell menni a sűrűbe, a krogannak az se jelent gondot. Csakhogy az ezeken a low nehézségeken működő taktikák goldon baromira nem jönnek be. Egy hajszállal nekem is jobban bejön a senti mint a soldier, a vanguardot egyre ritkábban használom, nekem nagy érvágás a gránát hiánya. Mivel az összes krogan kaszt rendelkezik egy CD-t növelő defenzív képességgel, én az újratöltődős képességekre nem is nagyon szoktam pontot rakni. A vanguardom pl. most kapott másodszor Carnage-ot, ahogy a soldier is. A tech páncél nagyon erős, hiszen sebzést fog, kisütve sebez a körülötted állókon akik még meg is tántorodnak tőle. A soldier képessége annyival használhatatlanabb hogy nem sok értelmét látom tovább tápolni a krogan melee sebzését. Egy shoti alá szerelt bajonettel két heavy melee egy Phantom. Az sztem elég korrekt. És ez még nem is Rage mód. Igaz hogy nem is Gold nehézség. Mivel nincs CD-s képességem, így simán vihetek magammal 2 fegyvert ami egyrészt Widow páncélos és távoli ellenfelek valamint Guardianok ellen, a másik a Geth shoti közép és közel harchoz, pajzsok ellen illetve ha többen jönnek és a Widow túl lassú. (még mindig nincs BW-m, ezért használok sima Widow-t)
  • Darun
    Ez érdekes, mert a heretic getheket az tette azzá, hogy a Reaperek oldalára álltak. Viszont a ME3-ban amikor elérjük a Rannoch naprendszerét, kiderült hogy ott minden geth a Reaperek irányítása alatt áll. És ha jól tudom a 2. részben azon a bázison se az összes heretic geth-et deaktiváltuk, csak sokat. Arról nem is beszélve hogy sokan vitába szállnának már azzal is hogy a getheket fajnak nevezzük és "fajirtásról" beszélünk amikor ők "csak" egyszerű gépek. Ez utóbbit azért is nem vetem fel mert szerintem is többek gépeknél. Egyébként érdekes vitát lehetne ebből kerekíteni, ahogy azt te is mondtad, a gethek egy közös tudattal rendelkező, több fizikai platformon futó "program". És ahogy Legion is mondta, attól hogy nézetkülönbségük támadt önmagukkal, attól ők még egy közös tudatot képviseltek. De hogy lehet egy közös tudat több fizikai "emléktárolóval"? Ebben az esetben csak bizonyos információk törlődnének, egy ember esetében olyasmi lehet mintha amnézia vagy sokk miatt kiesnének bizonyos dolgok. Az egyén életben marad, a személyisége viszont megváltozik/változhat. De tényleg beszélhetünk a gethek esetében egyetlen közös tudatról?

Egyébként ha nem szó szerint vesszük azt hogy "fajirtás" (vagyis egy önálló faj teljes populációjának elpusztítása) hanem úgy egy adott faj lélekszámának drasztikus csökkentése erőszakkal, úgy bizonyára igazad van. Én szó szerit értettem, te ezek szerint nem.
  • Sir Quno Jedi
    Én Krogan sentinelt használgatok mostanság, az egész tűrhető. Majdnem 2000-es pajzs + a tech armor az azé durva, meg az életereje is brutális. A reptető gránátja sem rossz, meg az incinerate sem, maxon az is szépen sebezgeti a népeket. Lényeg, hogy NEM szabad vele közelharcba bocsátkozni, hanem messziről gyepálni az ellent, sokat használva a fedezéket, így a pajzs és az armor életben tart. Sajnos igen lassú kari és sokat ki is takar, ezért kell óvatosnak lenni.

Én mostmár csak egy jól feltápolt szkópos, páncéltörős mattock-kal megyek vele, bőven elég, így gyorsan visszatölt az incinerate és messziről lehet heccsátolgatni amúgy.
  • BalMat
    Egy jól körülhatárolható csoport (itt heretic-ek) kiirtása nem számít annak? Akkor a hugenották kiirtása, vagy a többmillió zsidó ipari lemészárlása sem számít fajirtásnak, hiszen az emberi faj töredékét érintette csak (százalékosan kevesebbet, mint a gethek esetében)...
  • Darun
    A Phantomok ellen kiváló a geth shoti meg a krogan karakterek. Bronzon meg silveren, mert goldon a krogan semmit nem ér. Igaz hogy 4 Phantom közé futottam be amit kicsit durvának éreztem utólag. Viszont a melee elől folyamatosan kitér, azt csinálja amit a geth hunter, rám lő és amikor megütném, láthatatlanná válik és lecsúszok róla :(

A hétvégi event vicces volt. Egy reaper goldot se sikerült végig vinni, legkésőbb a 9. wave-nél kihaltunk. Aztán végre beléptem egy normális csapatba, full extraction. De végig volt valami kellemetlen érzésem. A végén a pontozásnál ki is derült (addig le se esett) hogy Cerberus ellen mentünk, tehát hiába sikerült.

Ha minden jól megy, talán ma meg tudom kukkantani az új cuccokat mert a héten még nem játszottam. Még előző héten össze is harácsoltam kicsit több mint egy millát pakkokra.

Ami meg az N7 lvl-t illeti, nézegettem a hazai listát és körülöttem 2 ismerős név is feltűnt. Az egyik troll úr volt, aki folyton szapulja a játékot és többször hangoztatta már hogy befejezi meg letörli az egészet. És megelőzött a listán :D Igaz hogy ez reményeim szerint csak átmeneti állapot. Egyébként ha jól emlékszem, a legjobb magyar játékos benne van a top 100-ban. Kíváncsi lennék ő mennyi pakkot vett BW pontból illetve mennyit promotált.
  • Optimus Prime
    Én nem látom. Viszont a Banshee-nek van valami fekete aurája. Ami jó, mert néha láthatatlan lesz, de azt látni akkor is. Biztos valami Dark Energy cucc.
  • morzsi555
    Eddig is volt pajzsa, csak egy ideig valamiért leszedték róla ezt a grafikus effektet.
  • sanya200
    ja azt én is láttam sztem tápoltak rajta kicsit :D lehet így nem lehet stasis-ba se rakni, pedig azért így is erős ellenfél mert elég gyors meg elég vékony is, ha többen jönnek egyszerre szívás, van amelyik kaszttal inkább elfutok a gecibe mert nem sok esély van ellene közelről :D
  • sanya200
    carnage az a piros lövedék nem?kroganek szokott lenni, sztem az nem ér semmit,sebzése alig van én arra sose költök :D
  • szomferi
    én inkább a Sentinel fajtájával tolom, a gránátok jobban bejönnek :D

a phantomok körül mi az istenfasza az a gömb? ma párszor megküldtem egyet egy vanguard excerberus izével, és megvédte a kis kurvát a kis gömbje...
  • Optimus Prime
    Én meg, mint aki fáziskésésben van...
    De jó Vorcha Soldierrel nyomulni. A Carnage-re egy pontot se költöttem, a többi kimaxoltam. Így egy Phantomot is megtudok ölni Goldon. Bár túl erősnek hiszem magam, így gyakran rohanok a tömeg közé és még a Reegar Carbine se ment meg. XD
  • sanya200
    ah próbáltam azt a karit nem nekem való mindig elhullok xd :D
    vhogy mindig túl közelre megyek vele a pajzsa meg elég gyenge, lehet nem shotit kellett volna neki adni :D
  • morzsi555
    Á de jó lekardozni a phantomokat a Shadow-val.
  • sanya200
    akkor jó azt hittem nálam van a hiba :D
  • morzsi555
    Elrontottak valamit, nem vagy egyedül.
  • sanya200
    Megmondaná valaki hogy mér nem jeleníti meg a bsn a Multiplayer Manifest-emet?
    azt írja ki hogy "Nem találtunk semmiféle multiplayer adatot ennél az accountnál."
  • sanya200
    hát játszhatatlan most már nem is tom hány meccset letoltam de annyira lagol hogy hihetetlen
  • Optimus Prime
    Engem a főmenübe do, hogy nincs kapcsolatom az EA szerverrel. Nem játék közbe, de lobbyból, keresőből... Így is lehetetlen meccset találni, azok kis bénák vagy lagol.
    Akik szoktak innen játszani private-ba akár felvennének engem? Optimus-HUN, csak én ne legyek a host. Bár itthon nem hiszem, hogy lagot okoznék.