Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Darun
    A lényeg hogy semmi esetre sem evil, ahogy azt sokan tévesen gondolják. Egyébként a párhuzam találó lett.

BalMat: Nem is várok el olyan szabadságot. Sőt! Teljesen más elvárásaim vannak egy PC-s játékkal és az asztali szerepjátékkal szemben. Ha csak az első részt nézem, még én is hajlanék arra hogy szerepjátéknak tituláljam. Bár még így is nagyon határeset. Ahogy azt a reklámhadjárat során is kihangsúlyozták, a játékban rengeteg választási lehetőség van. És ahogy egyre többet játszol a játékkal, úgy jössz rá hogy ezek közül egyre több olyan van amelyiknek nincs komoly hatása a folytatásra. Nekem pl az is erőltetett volt hogy Wrex helyére berakták Wreav-et. Ha tényleg lett volna jelentősége a szereplőknek akkor a kroganok itt ismét összefogás nélkül maradnak. Ha veszni hagyod a tanácsot, a folytatásban ugyan úgy lesz tanács, csak más lesz a tagok skinje. Órási. Nincs olyan opció hogy itt az emberek ténylegesen előbbre jutnak, ahogy az első rész végén reméltük. Tehát bármennyire is sok (látszat)választás van, az egész akkor is teljesen lineáris. És ez számomra sokkal szembeötlőbb mint anno pl a Deus Exben volt, hogy végül is kinek az oldalára állunk.

wedge: ezt direkt nem írtam, pedig az én renegát Shep-em is xenofób volt. Ez egyébként logikai következtetés, hiszen Shep számára önmaga a legfontosabb. Minél messzebb áll valaki tőle, annál kevésbé érdekli a sorsa. Tehát egy embertársát nyilván előnyben részesít egy "idegennel" szemben. De ha az érdekei úgy kívánják, feláldozza mindkettőt, max az embert később.