Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Darun
    Én sajnos nem tudok szerepjátékként tekinteni egy olyan játékra, amiben az egyetlen lehetőség az előrejutásra az ellenség lehentelése (ami mellesleg a játékidő igen nagy hányadát kiteszi... a farmolás mellett, ami sztem szintén nem tipikus szerejáték elem) bár nyilván ezzel sokan vitába szállnának. Lehet is, mert a fogalmat mindenki úgy értelmezi ahogy akarja, bizonyos keretek között. Megemlíteném pl a Diablo-t, amiben van Inventory, van kari lap és fejlődési fa, általánosan elfogadott tény hogy még sem szerepjáték (szintén a fenti ok miatt). Bevallom, amikor PC-n azt a szót használom hogy szerepjáték és valami akcióhoz kapcsolód dologgal kombináljuk, akkor önkéntelenül a Deus Ex első része jut eszembe. Mert ott a választási lehetőség nem abban merül ki hogy láthatatlanul/láthatóan gyaksz, pisztollyal/snpierrel ölsz, hanem el is lehet lopakodni az ellenfelek mellett, az ajtót be is lehet robbantani, de akár fel is törheted a zárat. Esetleg kereshetsz alternatív útvonalat. A lényeg hogy a játék megoldható anélkül is hogy ellőnéd az ismert univerzum összes töltényét. Hasonlót el lehetne mondani pl a Thief-ről is (ennek is az első részéről beszélek) abból viszont hiányzik a karakterfejlődés és az NPC-kel való interakció. Tehát számomra az sem szerepjáték. Az első játék aminél gondolkodóba esnék az az IWD, hiszen annak is az idő nagy részét henteléssel töltjük, viszont már felbukkan szinte az összes szerepjáték elem. De mint mondtam, mindenkinek más fér bele a szerepjáték kategóriába.