Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Darun
    Második végigjátszásra nagyobb hangsúlyt fektettem az apróságokra, minden küldi után beszéltem a legénységgel, próbáltam minden mellék küldit megcsinálni. Volt már szó a szintetikus-organikus konfliktusról.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Másodjára first Sheppel toltam, ő alapvetően Paragon, de néha keményebb eszközökhöz is hajlandó nyúlni ha úgy alakul. Ha jól emlékszem ilyen 5-1 arányban van Para-Renegát. Nekem fontos volt hogy EDI és Joker összejöjjön, béke legyen a kvariánok és geth-ek között. A végén a piros megoldást választottam. Vagyis "megöltem" EDI-t és a geth-eket. Ez nekem azért esett rosszul/azért nem értem, mert egyrészt elárultam őket, másrészt pl hiába áldozta fel magát Legion. Azzal se értek egyet hogy a szintetikusok kiírtják az organikusokat. Sokan a Holdon található MI-t hozzák fel példának. Nos, aki kicsit figyelt, az tudja hogy belőle lett EDI. A geth szerver küldinél meg elég jól kiderül hogy a geth-ek miért lázadtak fel. Az az egy küldetés teljesen más megvilágításba helyezi az egész "lázadást". Aki megcsinálta azt a küldit az tudja mire gondolok. Remélem nem értettem félre semmit, de ott pont az van hogy a kvariánok közül is voltak akik a geth-eket védték. És asszem pl a második data store-nál a kvarián katona lelövi a kvarián tudóst. Aztán később elkezdték megsemmisíteni a geth-eket. Utána meg volt az a robbanás, szintén kvariánok haltak meg, a geth meg leszakadt karral álldogált és a kvarián tudóst szólítgatta. Ezek után a Reaper halála után Legion közölte hogy ők csak saját magukat védik. Ha a kvarián befejezik a támadást, akkor vége lesz a háborúnak. Itt volt az a rész ahol ki lehetett eszközölni a békét, de nekem elsőre nem sikerült teljesíteni a szükséges feladatokat. Nekem ilyen előzmények után morálisan nem fért bele hogy a kvariánok pártját fogtam, akik a saját makacsságuk miatt a vesztükbe rohantak. Ennek tükrében kétszeresen is helytelennek érzem hogy nekik is meg kell halniuk.