Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Relék nélkül marad az FTL amivel évekbe vagy évtizedekbe telik eljutni egyik csillaghalmazból a másikba. A galaxis túlvégére meg évszázadokig is. (ME 1 kódex). Az FTL kommunikáció megvan, de sem a kereskedelem nem lesz olyan szintű, sem a hadsereg nem fog tudni beavatkozni a dolgokba, ha túl messze van."
hát nézd szerintem ilyen részletességben nem tudunk következtetni, mert ez már a fantáziánkra van bízva.
egyrészt: me1 codexben van olyanról is szó, hogy még vannak felfedezetlen, emiatt inaktív mass relék, ezeknek a sorsáról nem volt szó. továbbá vannak egy és kétirányú relék azt hiszem, kétirányú relék kisebb hatótávolsággal, és a galaxisban simán létezhet olyan, ami nincs ezek közelében, ergó a robbanás nem érte. másrészt nem derül ki, hogy mekkora macera újraépíteni a reléket, csak az, hogy lehetséges.
ha esetleg abból indulunk ki, hogy mindenképp mindegyik elpusztul (persze ez már sántítana alapból), nem tudjuk, hogy van-e vmi szabvány, hogy magától az összes faj vissza tudja építeni, és pároztatni, vagy előbb személyesen oda kell menni a végponthoz.
de még ha oda is kell menni, nekem arról sincs pontos info-m, hogy ftl-el ez mennyi idő. nem találtam erre pontos codex bejegyzést, (esetleg linkelhetnéd ha tényleg van) azt tudom, hogy ashley említette egyszer, hogy ő 12 fényévet tett meg átlagos "egy napos út" alatt, viszont arról nincs szó, hogy az milyen sebességű hajó volt. ugyanakkor a codex példaként elmondja azt is, hogy mi történik ha 200x-os fénysebességgel utazol ftl-ben. szerintem nem ismerjük, hogy mi a felső határ. ashley sebességével a galaxis egyik végéből a másikba kb 20 év lenne az út (azt hiszem 100k fényév a tejútrendszer átmérője), annál gyorsabb hajóval nyilván kevesebb, és relé építéshez nem is kell rögtön a másik végébe elmenni.
így én azt extrém megalapozatlan következtetésnek tartom, hogy megszűnik a kapcsolat a rendszerek között hosszútávon, habár 100%-osan nem tudom cáfolni, mert ennyire nem részletes a codex.