Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Pares
    Akkor még egyszer, ahogy én látom:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

1. A Citadel is csak egy űrállomás, és pont, hogy nem nézte az első sorból. Logikus, hogy hátrahagy valakit, aki képes fizikálisan mozogni, indoktrinálni embereket, hajóként álcázni magát. Könnyebb így megfigyelni a galaxist.

2. - 3. Nem tudjuk pontosan, hogy mi a kiléte ennek a Catalystnek. A Protheánok rájöhettek, hogy valami ilyen van a dolog mögött, szabotálták, és sose derül ki pontosan, hogy ezt milyen mértékben tették. Mellesleg pedig a Citadell irányítása az organikusok kezében volt, ahogy az a végén is kiderül, így egy esetleges Reaper támadás esetén lezárják és vége a sztorinak. Szerintem az is lehetséges, hogy a Catalyst a végsőkig el akarta titkolni a kilétét, sikerült is mindenkit átvernie egészen a legvégéig.

4. - 5. - 6. Nem tudjuk, hogy pontosan mi történt az alatt az idő alatt a Földön, amíg mi a Citadellen mászkáltunk. Lehet majd ezt kiegészítik valamikor, engem akkor speciel ez abszolút nem izgatott, annyira beleéltem magam az egészbe.

7. Na és mit vitatkozott volna? Ott volt előtte minden lehetséges kimenetel. Ráadásul eléggé haldokló állapotban is volt. Választhatott, elpusztítja őket, irányítja őket vagy egyesül velük. Ne feledd, hogy közben azért folyt lent a csata is, lépni kellett, nem filozofálni, meg különben sem illett volna szerintem abba a részbe egy 10 perces párbeszéd.

8. Az, hogy a Reaper fenyegetés miatt a Gethek és a Quariánok képesek voltak kibékülni, nem jelenti azt, hogy mondjuk 100 év múlva is ilyen rózsás lesz a helyzet, vagy hogy nem jön egy másik szintetikus faj, ami befejezi azt, amit a Getheknek kellett volna. Ez az egy kétségbeesett béke kötési esemény szerintem még csak véletlenül sem cáfolja meg a Catalyst állítását.

9. A Reaperek is valamilyen formában ezt reprezentálják. Egyébként meg a Crucible adott neki új lehetőségeket.

Szerintem nem végiggondolatlan, csak nincs teljesen kifejtve az egész, ahogy azt a Bioware-esek is leírták már párszor, ez nem tetszik sokaknak szerintem.

Azt nem értem, hogy érted hogy "elpusztul a világ"... Csak a Relék "semmisülnek" meg, azokat sem tudjuk, hogy mennyire. A naprendszerek, bolygók meg minden más marad a régi. Ráadásul nézd csak a Földet: itt gyűltek össze a galaxis egyesített fajai, el tudok képzelni egy folytatást, ahol mondjuk pár száz/ezer év múlva emberek meg minden más faj természetesen él a Földön. Nem, a galaxisnak egyáltalán nincs vége. Pont most kezdhet saját útján fejlődni végre az élet.