Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• TBTPumpa
    Tegnap este én is a végére értem ennek a "remekműnek".
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egészen addig, amíg nem kell visszamenni a Föld-re semmi baj nincs a játékkal, aztán itt kezdődnek a gondok.
    Amikor futunk a társakkal a fény felé és eltalál minket egy Reaper ott vége is lett a játéknak. Ez a vánszorgó Shepard baromira nem tetszett, és hogy ezután még az Illusive Man-el is cseszkelődni kell az már külön öröm.
    Aztán jön egy kissrác, aki állítása szerint ő a Catalyst és felkínál 3 választási lehetőséget és annak következményeit fájdalmasan lassú tempóban. Ezután a játékost azt választja amelyiket akarja és itt véget is fog érni a játék. Tényleg maradandó és olyan befejezést sikerültek készíteni, amit nem felejt egykönnyen az ember, de akkor is, ennyire összecsapott és rövid befejezést egy ilyen jó trilógiának...
    Vagy direkt csinálták így, mert tudták, hogy a rajongók KÖVETELNI fogják a DLC-ket és ez be is jött nekik. Mennyivel jobb, hogy nem kell a játékosok torkán lenyomni a DLC-ket, hanem ők maguk követelik nem?
    És a legjobb dolog, hogy a történések után visszadob a játékba és újra lehet támadni az Illusive Man bázisát. Hát azért Illusive Man bázisa is eléggé összecsapott lett. Sokkal komolyabb bázisra gondoltam - nagyobb hadsereggel a második részt alapul véve, de kaptunk egy rém egyszerű és összecsapott pályát a nagy Cerberus bázisról...
    A játék vége hatalmas csalódás, olyannyira, hogy most már kedvem sincs játszani vele, sőt már bánom is, hogy ezért ennyi pénzt kiadtam.
    Az első és második rész fantasztikus volt és emlékezetes. A harmadik részben csak az volt a jó, hogy visszatértek az előző rész szereplői, de amúgy nem volt teljesen méltó rész és befejezés ez a Mass Effect-hez.
    2011-ben engedtem hülyének nézni magam a Dragon Age 2-vel, most pedig a Mass Effect 3-mal. Valószínű, hogy ez az utolsó BioWare és EA játékom amit premier napon és horror áron megvásároltam. Ha legközelebb veszek valamit tőlük, majd akkor teszem, ha 990 Ft-ért utánam dobják, mert annyi pénzt még megér... A kritikusok 10/10-es értékelésétől eléggé messze van ez a rész: 8/10-et maximum érdemel.