Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
ratgab #11617 Végére értem! Nekem a következő lett a vége:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Default Sheppel játszottam végig, szóval egy csomó minden nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. Ezáltal egy rakás War assettől is elestem. Végül 5400 Millitary Strengthem lett és így 2700 Effective Millitary Strength, ami a következőket eredményezte:
Sheppard sérülten érkezik a Citadellre, ahol találkozik Andersonnal. Mindkettőjüket írányítja TIM, akivel egy elég hosszú beszélgetésbe kezdenek, aminek végén TIm le akarja lőni Anderson-t, de Shephard hamarabb lelövi TIMet (renegád opció bal egér gomb) (előtte jó pár mondattal TIM demonstrálva hatalmát Shep felett kényszeríti, hogy hasbalője Anderson-t). Ezután a Citadella kinyílik, miután a Crucible-t beillesztik a helyére.
Shephard és Anderson még társalognak pár percet (mindkettő súlyosan sérült), majd Anderson távozik az élők sorából. Hacket Shephardet hívja, hogy a Crucible nem tüzel, ezért nézzen szét hátha tudja aktiválni. Shephard az irányítópulthoz kúszás közben elájul és egy ismeretlen valami lifttel egy új eddig nem látott részére szállítja a Citadellán belül. Ez a valami mint kiderül maga a Catalyst (amit egész végig eddig kerestünk, ugyanis kell a Crucible elsütéséhez, illetve felerősíti annak hatását).
A Catalyst egy AI (maga a Citedella is része ennek az AI-nak, tehát a Catalyst a Citedella és az AI egyben), aki irányítja a Reapereket, amik periódikusan az ő parancsára kiírtanak minden megfelelő fejlettségű szintű organikus életformát, hogy elkerüljék, hogy azok intelligens szintetikus életformát kreáljanak (mivel Catalyst szerint ezek előbb utóbb úgyis a gazdájuk ellen fordulnak (lásd Geth-Quarian) és nem fognak leállni, míg az egész galaxisban ki nem írják az értelmes életet).
Ahogy mondja, így próbálják elkerülni a káoszt és megmenteni az organikusokat. Kiírtott organikusok szervezetéből 1-1 reaper készül, ezáltal az összes életforma életben marad, csak egy magasabb létezési színtre fejlődik (értsd minden egyes Reaper űrhajó 1-1 kipusztított civilizáció megtestesítője).
Azonban a Crucible csatlakoztatásával és Shephard elért eredményei miatt a Catalystanak be kellet látni, hogy a módszerei immár nem elég hatásosak. Shep-re bízza a választást (ki volt az aki kaput emlegetett itt, semmiféle kapu nincs itt.)
2 út van Shep számára az én végigjátszásomban: Vagy átveszi az irányítást a reaperek felett, vagy elpusztítja őket (ez esetben azonban MINDEN szintetikus életformát kiírt: Reaper, Geth és az összes Mass Relay-t is elpusztítja).
Én végül az utóbbit választottam, így a föld megmenekült, társak pedig lezuhannak egy bolygóra. Shep természetesen belehal a döntésébe!
Nem értem, hogy milyen kapuról írtak itt korábban egyesek. Én semmi ilyesmivel nem találkoztam. És igen is egy epikus történetnek epikus vége kell, hogy legyen és ez az volt (nagyon kíváncsi vagyok, hogy saját mentéssel mit tudok majd belőle kihozni).
Epikus nem mindig = happy enddel (habár az én szememben ez happy end volt: Föld megmenekült, Galaxis megmenekült, Milliárdnyi élet megkímélve, Reaperek elpusztultak, Béke helyreállt, Galaxis egy zászló alatt egyesítve. Az meg, hogy a jövőben kreálnak-e olyan szintetikus fajt, ami háborúba taszítja a galaxis-t korán sem biztos. Ha 1 ember egy több 100 ezer éves körforgást meg tudott szakítani, akkor miért ne jöhetne egy másik, aki később egy másik körforgást is meg tudna szakítani (törvényszerű organikus, szintetikus háború)