22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
bevallom kicsit elbambultam, pont most jöttem rá, hogy elfelejtettem "körbenézni" (tehát csak megnézni, mit műveltek a grafikusok, annyira a történetre koncentráltam, hogy ez elmaradt), ahogy azt tettem az első két rész esetében. a kilátás, a hajók belseje, stb. túlkompenzáltam az elmaradás miatt. szóval a lényeg:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem csak a hereticek támadták (védekeztek) a quarianokat, ugye? a reaperek minden geth-et megfertőztek? legalábbis én így értelmeztem. akkor miért olyan fontos ez a döntés? -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!amúgy 3 út van, balra,egyenesen a fénybe és jobbra :) -
ratgab #11621 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Helyesbítés az előzőhöz: Szintetikusok nem az értelmes életet irtanák ki, hanem minden organikus létformát.
2 út pontosítva: 2 oldalról lehet megközelíteni a Catalyst központi egységét (jobbról és balról), ami a 2 eltérő döntést szimbolizálja. Bármelyik megérintésével meghozzuk a döntésünket. Ismétlem semmilyen kapu nincs, az egy bullshit (nem is tudom ki találta ki ,de nem egy helyen olvastam).
Nekem teljesen jó volt a vége, tetszett! habár még jobb lett volna, ha shep túléli, de sebaj, majd legközelebb.
Összesítve nekem nem rontotta le a játék vége a 3. rész Kiváló minőségét. Minden percét élveztem a 31 órának, amit vele töltöttem és a vége se okozott semmilyen csalódást. Nem vártam habos-babos végkifejletet 0 áldozattal, esküvővel (shep választottjával) miegymással.
Egyébként a 3. rész igen darkosra sikeredett szerintem. Mestermunka! Kedvencem lett a 3 rész közül! És végre van értelme különböző módokon végigvinni újra a 3 játékot, csak hogy lássuk mi változik a 3. részben a döntéseink miatt! Zseniális. Idei éve eddigi legjobb játéka! -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!és neked még Cortez is meghalt sztem Londonban. -
ratgab #11619 Hát igen itt már durván szájbavágnak a korábbi részekben hozott döntések. -
ratgab #11618 [spoiler] Nem elég a magas reputáció! Legionnak életben kell lennie! Talinak nem szabad, hogy kitaszítottá válljon a korábbi részben. És magas Paragon pontszám kell hozzá (mindig ez a békés megoldás kulcsa), Renegade opció általában az értelmetlen vérontáshoz járul hozzá.
Valamint meg kell, hogy csináld Rannochon a 2 mellékküldetést is mielőtt Reaper ölésre mész.
[spoiler]
-
ratgab #11617 Végére értem! Nekem a következő lett a vége:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Default Sheppel játszottam végig, szóval egy csomó minden nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. Ezáltal egy rakás War assettől is elestem. Végül 5400 Millitary Strengthem lett és így 2700 Effective Millitary Strength, ami a következőket eredményezte:
Sheppard sérülten érkezik a Citadellre, ahol találkozik Andersonnal. Mindkettőjüket írányítja TIM, akivel egy elég hosszú beszélgetésbe kezdenek, aminek végén TIm le akarja lőni Anderson-t, de Shephard hamarabb lelövi TIMet (renegád opció bal egér gomb) (előtte jó pár mondattal TIM demonstrálva hatalmát Shep felett kényszeríti, hogy hasbalője Anderson-t). Ezután a Citadella kinyílik, miután a Crucible-t beillesztik a helyére.
Shephard és Anderson még társalognak pár percet (mindkettő súlyosan sérült), majd Anderson távozik az élők sorából. Hacket Shephardet hívja, hogy a Crucible nem tüzel, ezért nézzen szét hátha tudja aktiválni. Shephard az irányítópulthoz kúszás közben elájul és egy ismeretlen valami lifttel egy új eddig nem látott részére szállítja a Citadellán belül. Ez a valami mint kiderül maga a Catalyst (amit egész végig eddig kerestünk, ugyanis kell a Crucible elsütéséhez, illetve felerősíti annak hatását).
A Catalyst egy AI (maga a Citedella is része ennek az AI-nak, tehát a Catalyst a Citedella és az AI egyben), aki irányítja a Reapereket, amik periódikusan az ő parancsára kiírtanak minden megfelelő fejlettségű szintű organikus életformát, hogy elkerüljék, hogy azok intelligens szintetikus életformát kreáljanak (mivel Catalyst szerint ezek előbb utóbb úgyis a gazdájuk ellen fordulnak (lásd Geth-Quarian) és nem fognak leállni, míg az egész galaxisban ki nem írják az értelmes életet).
Ahogy mondja, így próbálják elkerülni a káoszt és megmenteni az organikusokat. Kiírtott organikusok szervezetéből 1-1 reaper készül, ezáltal az összes életforma életben marad, csak egy magasabb létezési színtre fejlődik (értsd minden egyes Reaper űrhajó 1-1 kipusztított civilizáció megtestesítője).
Azonban a Crucible csatlakoztatásával és Shephard elért eredményei miatt a Catalystanak be kellet látni, hogy a módszerei immár nem elég hatásosak. Shep-re bízza a választást (ki volt az aki kaput emlegetett itt, semmiféle kapu nincs itt.)
2 út van Shep számára az én végigjátszásomban: Vagy átveszi az irányítást a reaperek felett, vagy elpusztítja őket (ez esetben azonban MINDEN szintetikus életformát kiírt: Reaper, Geth és az összes Mass Relay-t is elpusztítja).
Én végül az utóbbit választottam, így a föld megmenekült, társak pedig lezuhannak egy bolygóra. Shep természetesen belehal a döntésébe!
Nem értem, hogy milyen kapuról írtak itt korábban egyesek. Én semmi ilyesmivel nem találkoztam. És igen is egy epikus történetnek epikus vége kell, hogy legyen és ez az volt (nagyon kíváncsi vagyok, hogy saját mentéssel mit tudok majd belőle kihozni).
Epikus nem mindig = happy enddel (habár az én szememben ez happy end volt: Föld megmenekült, Galaxis megmenekült, Milliárdnyi élet megkímélve, Reaperek elpusztultak, Béke helyreállt, Galaxis egy zászló alatt egyesítve. Az meg, hogy a jövőben kreálnak-e olyan szintetikus fajt, ami háborúba taszítja a galaxis-t korán sem biztos. Ha 1 ember egy több 100 ezer éves körforgást meg tudott szakítani, akkor miért ne jöhetne egy másik, aki később egy másik körforgást is meg tudna szakítani (törvényszerű organikus, szintetikus háború) -
És valóban:) Efelett át is futottam:) -
Citadellán a civil interakciók és mellékküldetések is adnak egy rakat reputációt. -
Voronyezs #11614 Hát akkor itt a bibi: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem újraírni kellett volna őket hanem felrobbantani -
mondom fullon van! most utána néztem, és ME2 döntések határozzák meg:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Save both races you need to get 5 to 7 points. These points are based on your ME2 and ME3 decisions.
-Destroyed the Heretics (+2 points)
-Tali is NOT exiled (+2 points)
-Resolved Legion/Tali conflict either using the Paragon or Renegade options (+1 point)
-N7 Mission: Save the Admiral on Rannoch in ME3 (+1 point)
-N7 Mission: Destroy Geth Squadron on Rannoch in ME3 (+1 point)
-Completed Legion's Mission in ME3 (or no peace) You will need a HIGH reputation for the peace talks. -Yahoo! Answ
anno Tali kérésének tettem eleget és nem köptem be a fatert, a hereticeket újraírtam. nem semmi következményei lettek -
cdr74 #11612 Aki a fordításról/fordítókról tud vmit, azoknak érdekes lehet: forditokat keresnek -
reputáció kell, nem paragon/regenade -
Kártya biztos jó pedig, öcsémnek van ugyanilyen, és 1000%-osan tökéletesen megy vele a Mass Effect 3 is többek között :O -
"csak magas hírnévnek kell h legyen "
gondoltam, hogy valami ilyesmi lehet, de az fullon van! paragon-renegade szinte 1:1 arányban. WTF? néha nem értem ezt a rendszert -
Bocsi, de most egy kicsit offolni fogok, mert már nem tudom, hol kérlek segítséget. Az lenne a problémám, hogy nem rég szerváltam egy új GTX 550 Ti VGA-t, és tök jó lenne meg minden, de minden játék közben, néha kb. 10 másodpercig így elkezd visszahúzni a kép. Mármint nem tudom hogy mondjam, mintha egy mikroszaggatás lenne. Pl FIFA-ban, ha futok jobbra egy játékossal, akkor ahogy megy a kamera vele, egy kicsit be-beakad, 10 mp-ig. Mass Effectben meg ha sprintelek, akkor látszik igazán. Az a vicc, hogy közbe stabil 60 FPS-em van. Szóval nem vágom. Ötletek?
A vas: Windows 7 Ultimate 64 bit
QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)
4 gb DDR2 ram
GTX 550 Ti 1gb -
Voronyezs #11607 Na a galactic readinessem 100%, itt az idő hogy jöjjenek lassan az ezüst minősítésű próbálkozások :D téll, aki tolja multiban nyugodtan felvehet originon haverpajtinak :D u.ez a nevem ^^ -
Voronyezs #11606 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem kell mindkettőnek meghalni. Tali simán túlélheti, és jöhet a geth és kvári flotta is :) csak magas hírnévnek kell h legyen :) Legion feláldozza magát mert csak úgy fog sikerülni a felülírás/feltöltés, Tali meg könyörög előtte egy sort h "há jajj de mimmeghalunk", és aztán rájön hogy mégse... :D próbálgasd :) -
én még nem vagyok a végén, de már tényleg érdekel, mire fel ez a nagy nyavalygás. már csak azért is, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi árnyékolhat be ilyen érzelmeket ennyire:
Quarian vs Geth
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ugye jön a döntés, hogy geth halál, vagy kód-feltöltés. az első választás ugye tök egyértelmű volt, a beszélgetés alapján úgy-ahogy a másik is, de gondoltam azért nem azt írták, hogy "quarianok kiírtása", mert így megmaradnak ők is, csak pár millióval kevesebben (és ez zavar is, hogy nem így van, azért egy köztes megoldás nem lett volna rossz!).
szóval jó ötletnek tartottam, hogy a geth-ek mind-mind egyéni individuumok lehetnek, igazi entitások. kiválasztottam, aztán néztem nagyokat. és akkor jött a bejátszás, ahogy a quarian hajók elégnek a légkörben, Tali pedig öngyilkos lesz.
Na ez a jelenet, talán minden idők legmegindítóbb momentuma a játékok történetében. Tali leveszi a maszkot, hogy először és utoljára érezhesse a "szülőbolygójának" levegőjét, "Bocsáss meg, Shepard", szétteszi a karjait és csak engedi, hogy "megölje a bolygó". ezek után még Legion is feláldozza magát. hááát vazzeg!
tényleg nem gondoltam, hogy ennek a döntésnek ilyen következményei lesznek, és nem szoktam ilyet csinálni, de visszatöltöttem a játékot, hogy a quarianok élhessenek. ráadásul 2x öltem meg újra a reapert, mert amikor Tali lezuhan, ugye jön egy paragon-jelenet és azt hittem, hogy elsőre nem sikerült időben kattintanom és ezért nem kapta el Shep a csajt. hát tévedtem csesszék meg :D
szóval ilyen jelenetek után tényleg sikerült elcseszniük a végét?! nagyon kíváncsi vagyok. mindenesetre az már egy kicsit aggaszt, hogy itt sem volt középső út, csak fekete és fehér -
mzoli7 #11604 Mindenféleképpen az első részel kezd szerintem a sztori úgy fog kerek egészet alkotni. -
Kérdés, Érdemes megvenni a Collector's Editiont? (Még 1-2 vel se játszottam csak ezzel,persze csak Demo-t PS3-on de nagyon megfogott.
)
-
Durva, hogy karakter importálásnál 59 elosztható pontot ad.
-
En nekikezdtem. A teljes triologia vegigjatszasa utan - es a tortentek ismereteben -, nagyon sok parbeszed es "mellekes info" egeszen mas ertelmet nyer, mar igy az elso reszben. -
-
RAMyMamy #11599 nekem most a "fullos" karakteremmel még a ME2-ből van 6 küldetés, azt még ma megcsinálom, aztán jöhet megint a 3 -
Én már neki álltam elejéről kezdtem az egészet !
Kezdtem a Mass Effect 1-el 35 óra alatt vittem végig ! Most nyomom a Mass Effect 2-öt aztán megvárom mig kész lesz a Mass Effect 3 magyaritása aztán jöhet az ! -
Elvileg 17% a lektorálatlan. -
Miért? hogy állnak vele? :O -
ratgab #11595 Én is biztos neki fogok. Most defeault sheppel nyomtam (nyomom: utolsó főküldi) a játékot és biztos vagyok benne, hogy egy korábbi részből hozott mentéssel totál más élmény lesz. -
Sajnos úgy sem jó már mindent megpróbáltunk. Minden létező portot megnyitottam már amit tudtam. -
RAMyMamy #11593 én is szeretném az egészet újrakezdeni, nyárra tervezem. viszont, ha ilyen jól haladnak a me3 magyarításával, lehet, hogy hamarabb nekiesek
-
Sith #11592 És ha küldesz/küldenek egy invite-ot? -
Nálatok nem fordul olyan elő, hogy nem tudtok a barátotokhoz csatlakozni? Amikor valakihez próbálok csatlakozni az Originből akkor csak a végtelenségig bámulhatom a Joning Game feliratot. Ha quick matchet keresek akkor talál meg ha hostolok akkor is tudnak idegenek csatlakozni, de a barátaimmal nem tudok játszani. Minden más játék jó csak pont ez vacakol. Természetesen eredeti. -
15 óra van már benne, de még mindig nincs SMG-m lol. -
Cef #11589 Voronyezs jól mondja, csak az elején ilyen, utána már nem lesz ennyire szar érzés, csak szomorú. Én azon töprengek, hogy nekiállok az egész trilógiának előröl. -
Voronyezs #11588 Idővel valamennyire megbékélsz, és elkezdesz elölről játszani :D én is azt csinálom, meg multizgatok :D -
Ne add fel a reményt :D -
Bazz... tökre azt hittem, hogy Grunt [spoiler]meg fog halni a barlang végén. Aztán kijött élve. Nagy kő esett le szívemről :D -
Arilian #11585 Régóta olvasom a fórumot de csak ezért regisztráltam (tudom kár volt):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Baromi jó játékot, és az egész trilógiát sikerült elbaszni ezzel a befejezéssel (Mind a "Tizenhat kölünböző"-vel. A miérteket már elmondták előttem.
További jó játékot.
:( -
RAMyMamy #11584 nekem is kifagy :(