Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Sir Quno Jedi
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Nos az én verziómban Liara "odaadta" a végső ajándékát Londonban, ez egyértelműen egy gyermek lesz szvsz. A látomásból ítélve. Meg is mondja, hogy naaagyon közeli barátokkal VAGY bondmate-tel teszik ezt az Asarik. Aztán megosztja a tudatát/lelkét Szefivel. A szeme ugye fekete lesz és egyértelműen egy melding jön létre kettejük között. Ugyan nem mondja ki az ilyenkor szokásos "embrace eternity" szavakat, de az egész túl nyilvánvaló, főleg a látomásban a hirtelen szikra és képek (majd lassítva megnézem videón). "During mating an asari and her partner share memories, thoughts, and feelings" Ezzel biztosítva van Szefi utódlása és minden ami Ő volt tovább él közös gyermekükbben. Liara nyilván tisztában volt vele, hogy ezt nem valószínű, hogy élve megússzák, ehhez túl okos, így megtette, amit tehetett, megkaptuk tőle az ultimate gift-et, amit Asari adhat és ő is megkapta tőlünk ugyanígy.

Utána a főendingnek egyértelműen a szintézis a paragon döntés. Végülis így az organikus és szintetikus élet egyesül és tovább élhetnek, a ciklus okafogyottá válik. Nem igazán lehet mást dönteni azután, hogy hagytuk reapertech AI-vá válni a geth-eket, összehoztuk őket a teremtőikkel és azóta is letöltik magukat azoba, hogy újra tudjanak alkalmazkodni a világukhoz (a Quarian-ok gyk.). Nomeg EDI-t összehoztuk Joker-rel és segítettünk valós személlyé válnia, amit meg is köszön, mivel szerinte nélkülünk sosem lett volna valóban "élő". A Cerberus bázison már mi sem vagyunk benne biztosak, hogy nem csak egy AI vagyunk aki Szefinek képzeli magát (a Lazarus project felvételeket látva ez nem is csoda). Sőt anno a geth-eket sem pusztítottam el és lehet látni a consensus-ban, hogy nem a gethek kezdték az egészet és számos organikus lény halt meg őket védve a végsőkig. Végülis ők voltak az igazi teremtők. :D

Ha ez indoktrináció, akkor sikeres volt, nekem az egész sztori erről szólt. Ha azt akarjuk, hogy a szintetikusok ne elpusztítsák a teremtőket, hanem egyesüljenek velük és mindkét oldal továbbélhessen, akkor ez az út maradt. A Quarianok kezdték, de nekünk kell befejezni.

Végül láthattuk a relay rendszert, ami szerintem ebben a "zöld" verzióban nem feltétlen ferobban, hanem csak kisugározza a "jelet" nagy területekre a gaalxisban, amivel egyesíti a szintetikus és organikus DAN-t egy újat, addig nem létezőt hova létre. Valószínű ez a VALÓDI célja az egész relay renszerkenk, ezért vannak ílyen patternben elszórva stb. hogy lefedjék az egész galaxist. Minket ér az a megtiszteltetés, hogy felemelhetjük a fajunkat (és minden fejlett fajt) a következő szintre.

A legvégén pedig Joker és EDI már új létformaként lép az Eden-re, mögöttük jön Liara is világító szemekkel, azaz a gyermekünk is Asari-Human-Reaper hibrid lesz. Ojvé! A legszebb vég!

Az pedig nyilvánvaló, hogy NEM mutatják Szefit meghalni, ergó pont ezt a véget is túlélheti, ha a Catalyst így dönt. Majd megkeresik egymást és finító.

Ugyan nem lovagoltak el a lenyugvó/felkelő napba, de az érzés megvan. :DDD

Persze olvastam és néztem ás endingeket, meg hogy Szefi a romok között éled, valójában ez meg sem történt stb. Akár. NEKEM ez a vége viszont jobban bejön.