Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
sziasztok,
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
1. én azt gondolom, hogy ez a befejezés teljesen jó.. ..lenne egy darab befejezésnek. csak egy döntésekre alapuló játéknál jogosan merül fel sokakban, hogy következetesen a befezésről is dönteni szeretnének, ez pedig jelenleg nincs így. (habár van egy minimális beleszólásunk, de alapvetően ugyanazt az eredményt kapjuk)
2. nekem legszomorúbb élmény, hogy mindenképpen egy technológiai visszalépés lesz a végkifejlet, nem teljesen értem, hogy miért kell mindenképpen elpusztulniuk a mass relay-eknek. ugyanakkor több kérdést is felvet, mint például:
- most, hogy minden fenyegetés megszűnt, milyen gyorsan tudják visszaállítani a csillagközi/galaxisközi utazást? van erre valamilyen utalás esetleg könyvben vagy játékban, vagy a képzeletünkre van bízva? kb az összes jelentős faj flottája és tudósai ott vannak a Földön, fejlett technológiával, elvileg nem kéne nagy kiesést okoznia. (picit fura volt a végén a kisgyerek és az apuka beszélgetése, olyan érzésem volt, mintha azt akarnák sugallni, hogy a csata után a fajok a repülés képességét is elvesztették, de hát nincs ilyenről szó. még ha az elpusztítós verziót választottuk, akkor se egyenlő a szintetikus élet az űrhajókkal.)
a normandy ugye naprendszerek között elhanyagolható időn belül tudott közlekedni, mass relay-ek nélkül, ebből valamennyire következik, hogy egy másik galaxisba véges időn belül el lehet jutni hasonló technológiával, ha esetleg mass relay építésnél szükséges először "gyalog" elmenni a kitűzött célhoz.
- a normandy miért és hová menekült a végén?
- a random bolygón lezuhant normandy túlélői sorsát a képzeletünkre bízták az írók igaz? tehát lehet, hogy mérgező volt a levegő, és 1 percen belül megfulladtak, esetleg nem volt ehető dolog az idegen bolygón, és éhenhaltak, vagy teljesen jól elvoltak, aztán néhány nap múlva felszedték őket egy mentőhajóval? ha nem hagytam semmit figyelmen kívül, akkor például egy szinte teljes happy end vég is beleképzelhető ilyen módon a piros választással: shepard túléli, felszedik, hős, elmegy felkutatni a lezuhant normandyt, rátalál a szeretteire bumm! the end, csak ez már túl nyálas, hogy explicit mutassák :)
- miért írták páran azt, hogy shepard mindenképp meghal, amikor ez nincs így? :)