Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

  • RamsayBolton
    #10303
    Még a Normady-ról, megnéztem mind3 befejezést.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A végén mikor Joker menekül és lezuhannak. Ez szerintem abszolút szimbólikus. Sőt ez már a credits utáni Stargazer ürge meseszövésével kapcsoltam össze.

    Hogy mi történik, ha a szintézist választod Joker és EDI együtt lépnek ki a hajóból, ezzel jelképezve organikus és szintetikus egyesülését. Az egész játékra visszatekintve ez a motívum (Joker+EDI) ezt képviselte, az együttélést.
    A Reaper-ek (és mindne egyéb gépi) elpusztítása után ugye nincs EDI. Helyette a Protheán lépett ki (harmadiknak). Aki az egész játékban a szintetikusok könyörtelen elpusztításáért állt ki. Számára a szintetikus természet ellenes, elpusztítani mindet, nincs más út.
    Az irányítod a Reaper-eket befejezésnél pedig megintcsak EDI lép ki (harmadiknak), nem Jokerrel együtt, tehát életben maradt a szintetikus élet, de az együttműködés korántsem biztos.

    E mellett nálam mind3 befejezésnél Tali volt még ott. Gondolom ez mindenkinél az akivel a románcot folytattuk (Talival "jöttem össze"). Nyilván ez Shep személyes álma, célja, hogy akit szeret a legjobban, az túlélje és ott legyen a végén az újrakezdésnél.