Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

 • vg
  #10101
  Itt összefoglalta egy arc, hogy pontosan mi volt. Überspoiler, szóval aki akarja ne olvassa el, a játék lényege van benne!!

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Az egész játék alatt indoktrinációtól szenved Sheppard. Ezért van az hogy egyes részeknél piros RENEGADE opciót ad neked kék PARAGON szimbólum helyet (mentsd meg Udina-t: renegade opció jön fel)

  Magát a JÁTÉKOST indoktrinálják ezzel. A saját bőrödön megérzed hogy milyen az indoktrináció hatása. A jó választás helyett a rosszat választod, észrevétlenül. Erre kondicionálnak a játék végére.

  Minden ami azután történik hogy a teleport előtt belédlő egyet Harbinger egy ÁLLOM amiben az indoktrináció ellen küzdesz.

  Mielőtt a rámpán felmegyünk a kontrolpulthoz hogy kinyissuk a Citadellát, egy feliratozott táblán láthatunk "1M1" feliratot. Azzal szemben a jobb oldalon ugyanaz a tábla, de fordítva vannak a betük: what's right is is wrong - what's wrong is is right. Fordítva van minden. Ezért is kapunk RENEGADE opciót mikor megöljük az Elusive Man-t: a Reaperek indoktrinációja miatt azt hisszük hogy a jó választás lenne a rosz.

  Nézzük meg az opciókat:

  1. Kék opció - urald a Reapereket. Ez az végülis amit az Elusive Man akart elérni mindenáron. Emberi kisérletekkel, nagy etikátlan áldozatokkal. Viszont ezt úgy adja nekünk elő a kisfiú (Harbinger), hogy ezzel végülis jól járunk mert senki nem hal még és a Reaperek is jól járnak - életben maradnak, ami elfogadható számukra. Ha figyeltél a végén, az Elusive Man áll előtte mikor sorolja neked a kisfiú az opciókat, mindezt KÉK paragon fénnyel csomagolva.

  2. Zöld opció - szintézis. Ez az amit a Reaperek akarnak elérni. Az emberi fajt learatni és Reaperré alakítani őket, hogy szimbiózisban éljenek mint gép/élőlény. Ezzel végülis mindenki jól jár, és erről akar meggyőzni a kisfiú (Harbinger) hogy ez a legjobb megoldás a legkevesebb áldozatokkal.

  3. Piros opció - pusztitsd el a szintetikus életformákat. Ez az amit NEM AKARNAK a Reaperek. Viszont az egész játéksorozat alatt ez volt a végcél: elpusztitani a Reapereket mindenáron. Mindezt piros RENEGADE fénnyel veszik körül mikor Anderson előtte áll, hogy azt szugerálják neked hogy ez a ROSSZ választás.


  Ha végigvitted a játékot 5000+ war asset-nél többel és a piros opciót választod, kapsz egy kb. 5 másodperces videót a legvégén ahhol Sheppard mellkasát látod ahogy fellélegez a Londoni romok közt, MIUTÁN felrobbant a Citadel és az összes Mass Relay. Ez a bizonyiték arra hogy ez csak álom volt, hogy lesz egy ingyenes DLC amiben az igazi végét lehet végigjátszani. De van még nagyon sok másik apró dolog is ami erre utal, ha nagyon érdekel itt tudod végigolvasni:
  http://social.bioware.com/forum/1/topic/355/index/9727423

  És ezzel azt érték el hogy saját magadon látod az indoktrináció hatását. Zseniális.