Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• RamsayBolton
    Meg lehet kövezni, de nekem tetszett a befejezés.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az űrcsatás animációkban vannak hibák, bele lehet kötni dolgokba. Ugyanígy bele lehet kötni a világ összes űrcsatás jelenetébe (star wars, star trek, stargate, bsg, pc-n, mozin, könyvben stb.) Már a londoni misszió kezdetén az egész végjátékot a reménytelenség szőtte át, semmi esély, de megpróbáljuk (de tényleg semmi, nem jön a csoda úgy, mint Hálivúdban). Ez a Mass Effect univerzumot és a Reaper-ek legyőzhetetlenségének eddigi felvezetését (előző részek) tükrözte szerintem. Sőt már azt vártam, hogy Shepard ott Londonban a felsugárzó lábán meghal...

Aztán mégse és felment. Anderson-nak szebb halált nem is csinálhattak volna. A beszélgetés TIM-el zseniális volt.

Aztán a Catalyst. Zárójel: Elég BSG gyanús vége lett (aki látta a sorozatot szerintem érti) Zárójel vissza. De igazából mindenki fantáziájra van bízva a befejezés. Már az nagy siker, ha elérte azt, hogy ezen agyaljanak az emberek, hogy végülis mi történt. Bár sajnos a mai világban kevés az önnálló fantázia, nem Hálivúdkompatibilis a befejezés ha tetszik. Pl.: (ahogy már én is és sokan korábban elképzeltem/ték), hogy a legelső fejlett civilizáció eljutott a Mass Relay-ek és a Reaperek szintjére és ott indult az egész. Létrehozott tisztán szintetikus életformákkal voltak küzdelmeik. Ennek megoldásaként valószínű saját magukat átmentették Reaper formába: organikus + szintetikus egyben, a tökéletes életforma. A ciklusokat létrehozták, hogy soha ne fordulhasson elő olyan, hogy egy organikus életforma véletlenül létrehoz egy szintetikust, ami aztán tényleg minden organikus életet kiírt a világon (a Reaper-ek ugye csak azokat a fejletteket emelik a saját szintjükre, akik képesek lennének alkotni ilyen szintetikusokat). Ezzel a maga abszurd módján megóvva a szerves életet a galaxisban. "down to simple arithmetics".

A catalyst egy proteán VI-hoz hasonlóan fenmaradt (nyilván 100x fejlettebb) avatárja lehet ennek a legelső (ultimate fejlett) civilizációnak. Vagy Ő a Citadella "Reaper"-e, a leges-legelső Reaper (ami még nem az aratásra specializálódott). De akár elvontan maga Isten is, a világmindenség ura (annak manifesztációja). Vagy e között a 3 dolog között bármi lehet. Fantáziára van bízva.

A 3 lehetséges vég útban a közös, hogy a Crucible-t használva elpusztul a Citadella és a Mass Relay rendszer. Az nem tisztázott, hogy szupernovaként-e, de valószínű. Így tiszta lappal indulhat minden. A kérdés, hogy elpusztítasz-e mindent amiben létezik szintetikus rész (jobb oldal), egyesíted Shepard DNS-ét minden organikust és szintetikust szintézisbe hozva ( középút, elég teremtés elem, Isten motívum), vagy csak irányítod a Reaper-eket és abbamarad az általuk végzet "pusztítás" (bal oldal). Végsősoron a galaxisban az élet megmarad, újraindulhat kvázi a nulláról. Durva, hogy itt a TIM féle "gonosZ megoldás tűnik a leg reálisabbnak és "jónak". Bár mindegyik befejezés szürke, nincs fekete-fehér.

A Normandy és a joker szerintem meg pusztán szimbólikus volt, ahogy a Stargazer beszélgetés is a kölökkel. Mindegy, ez az én véleményem. Még úgyis változni fognak az "elméleteim", képes leszek napokig ezen brainstroming-olni.