• Kensin
    Na, akkor így mongyad! :)

Zenemegoldások már annyira nem prüntyögősek mint amilyenek voltak, vannak érdekes cuccok, mint pl a Rosegarden, csak meg kell tanulni használni őket. Meg nem jár alapból hozzájuk rengeteg sample, mint a fizetős társaikhoz. Tény, hogy zeneszerkesztés téren nem profi.

GIMP sem olyan már mint régen, csak el kell sajátítani a használatot, és akkor már gyorsbillentyűkkel + tablettel csodákra is képes lehetsz pár perc alatt. Lásd: David Revoy
    Ő GIMP-et, MyPaint-et és Alchemy-t használ. 15 éves Pistike, mi? ;)

Videóvágás szintén nem erőssége még az open source-nak, de vannak azért alternatívák. Az összeset nem ismerem, és a Blender-be épített Video Sequence Editor-t használom. Igaz, elég bonyolult a használata, alapos mennyiségű betanulást igényel, cserébe rengetegmindent tudsz vele szabályozni. Kombinálva a 3D cuccaival még jó kis effekteket is el lehet érni. Persze nem hobbi szinten. Ezt a Blender-el vágtam/modelleztem: http://www.youtube.com/watch?v=PgfjZ8-M6OE
    A legbonyolultabb rész 1:52-nél van, 4 videó van egymásra vágva maszkolással.

3D pedig akkor mint az előbb említettem Blender. Nézd meg az "Elephants Dream", a "Big Buck Bunny" és a "Sintel" rövidfilmeket. A lehetőségek száma a progiban hatalmas mennyiségű, szerintem a legjobb open source progi ami létezik. Minőségileg nagyon jó dolgokat lehet vele elérni.

Nagyon a múltban jársz linux információkból, elég sokat fejlődött az utóbbi jópár évben.