Chrome OS - eleve bukásra ítélve?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valamint After Effects helyett mit javasolsz?
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Bár veled szerintem nem sokat veszített az opensource társadalom, villanyszámlát is apu fizeti, gépet is õ veszi, szóval nincs gond 😄
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Én például nagyon könnyen el tudom dönteni azt, hogy melyik Nokia telefont válasszam: egyiket se, ingyen se. 😊
A hw gyártók jól keresnek, az sw gyártók is egyre jobban (mert egyre kevesebbet kell optimalizálni), a buta user meg tapsikol hogy többet fizethet 😄DD
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Én inkább azt vallom, hogy mi a faszért vegyek meg bármit is ha egyszer nem indokolt?
Ekkor látod, trehányság van a háttérben.
Az elõbbi esetben indokolt, hoyg ha melóhoz kell, és photoshopra van pénzed, akkor mi neked az a 10+e forint egy 2GB-os modulra.
De amikor a gépemre egy fizetõs OS kéri ugyanazt, arra azt mondom, hogy any*dat, árulsz egy trágya xart, és még nekem kerül plusz pénzbe, mert gányolsz? A kettõ között ég és föld a különbség.
És igen, a hülye linuxosok igy gondolkodnak.
Minek évente új gép, ha a régivel is ugyanannyi idõ alatt megvan a munka?
Minek költesz drága szoftverre, ha ingyenesen is meg lehet oldani?
Spórolunk a szoftveren, nem terheljük agyon a gépet, ezért az tovább mûködik majd, nem fogyaszt annyi áramot... Rakat pénzt spórolsz úgy, hogy még dolgozol is. Ezek a hülye linuxosok, nõjenek már fel tényleg...
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
BTW ez lesz a jövõ... és végül is az irány, jó mert ha eladnak belõle > van pénz fejlesztésre.
És a google-nek nagyon el kell gondolkoznia a dolgain... Néha picit hallgathatnának másokra is. Mert egy Android+GoogleOS hibrid plus alá egy normális vas, (nagyjából olyan erõs Tablet PC, mint egy átlagos asztali PC ma) akkor már mûködni fognak a dolgok 😄
Armin & Ayu fan
És persze meghajtok egy nagyobb külsõ képernyõt is a VGA kimentene. Beleférek az 1GB-ba.
Fotóbolt+dreamweaver nem biztos h. produktivabb, mint ez a kombináció, de legalább bármilyen gépet képes teljesen lefogni elképesztõ license összegekért😄
Mély tiszteletem a kivételnek (aki nem ilyen), de az a tapasztalatom, hogy minél jobban ért hozzá valaki, annál egyszerûbb eszközökkel dolgozik. Ismétlem, mély tiszteletem a kivételnek, de dreamweaver-el fõleg az dolgozik, aki nem ért hozzá. Természetesen a photoshop szintén dukál hozzá. (mondanom sem kell, csak azért, mert webfejlesztéshez az a kötelezõ, még véletlenül sem azért mert ért hozzá, és kihasználja 😄)
Másrészt 2011 küszöbén ne 2 giga memórián akadjunk már aki ami össze vissza nincs (10 e Ft). Szerintem ha nektek most elég, akkor 2020-ben is elég lesz és lehet tovább trollkodni, hogy mennyit eszik az Ubim...
arról nem beszélve hogy fenti programok fizetõsek amiket meg te használsz gondolom ingyenes. nekem a bluefish is elég webfejlesztésre 😄 a gimp meg etalon szerintem windowsra is azt rakom már mindenkinek 😄 scannelésre is tök jó aztán kicsit megvághatod a képet rögtön meg ha profi vagy akármi kisülhet 😊
1GB_ot akartam irni, csak melléütöttem. Tényleg nem tudtam még elérni a 2GB-os felsõ határt. No persze nem w7-rõl beszélek (azzal sikerülne elég gyorsan)
Én a netbook-ot (eeepc1000H) helybõl 2GB rammal vettem (tehát a gép mellé azonnal bvettem egy 2GB-os modult, és az elsõ bekapcsolást már azza élte át.) ehhez képest az ubuntu 10.10 compizal a boot után 196MB-ot eszi,, egész napos aktiv webfejlesztõi használat mellett épp csak elérem a 2GB-ot. a tapasztalatom az, hogy alap netezõs/levelezõs felhasznllásra elég a 256MB, ha openoffice is fut akkor 512 bõven elég. Extrén gimp+webfejleszõi környezet kell az 1GB foglaláshoz. De akkor még mindig nem történt swap.
A másik particion meg haiku-t tesztelek, ott az extrém terhelés is 256MB. Szóval jó a 2GB ram, de tisztességes rendszerrel nem használod ki úgy sem.
Persze csak ha nem játszol, vagy videót vágsz.
Talán nem a divat diktálta vásárlási statisztikákat kellene alapul venni ilyen téren. A divat mindig változik. Most nem netbookot vesz a sok majom, hanem tablet gépeket. És akkor mi van? Akik csak divatból vesznek valamit, azokat aztán nagyon érdekli, hogy milyen oprendszer van rajta - vagy hogy egyáltalán mit vesz, és minek... Csak legyen, mert most azt "tuti" mutogatni. Ergo, az ilyen vásárlókra hosszú távon nem érdemes alapozni - szerintem. Nem visznek elõre semmit, csak állatok módjára össze-vissza vásárolnak mindent, ami a divat elmúltával/változásával a szekrény alján köt ki, mert valójában nincs szüksége rá...
Mindenképpen kipróbálom a Chrome OS-t a netbookomon. Ha jól tudom, a 0.9.576 RC a legújabb verziója(?).
Miértis? Talán mert ebbõl élnek? Több platform, több lehetõség. Amelyik nem életképes, úgyis eltûnik a süllyesztõben. Viszont ez a monopol-kommunista "legyen mindenbõl egy fajta, minek választék" meg "az ember nem tud dönteni, inkább mások döntsenek helyette" téveszme teljesen beteges.
A technikai hátterét nem ismerem a Chrome OS-nek, és bár gondolom a felhõ miatt igényelhet SSD meghajtót, de ezzel már leszûkítették a piacot. Tényleg kíváncsi vagyok rá, hova jutnak vele, mert az embereknek az csak jó, ha minél több alternatíva közül választhatnak.
Próbáltad már kikapcsolni, bekapcsolni?
Persze tabla pc-re ott az android, nem tudom mire miss Annette Jump hisztije es a net/notebookoknak igenis van letjogosultsaga egy olyan vilagban, ahol a windows 7 4 giga ramon csak eppen elvegetal es felzabalja az akksit, mert nem lehet ra hosszu elettartamot epiteni. Hataran vagyunk egy komoly paradigma valtasnak, aminek ido kell, mire a geekektol begyuruzik a hetkoznapi emberek koze es megtorik a windows dominancia a cloud alapu megoldasok javara. Ez egyben az office zuhanasat is ki fogja valtani (vagy a M$ kiadja az android/chrome os/linuxos office-t, hogy ne veszitsen piacot, de ok nagyon lassan reagalnak barmire is es altalaban sokba is kerul nekik). Meglatjuk mi sul ki belole. Az biztos, hogy egy google meretu ceg jobban oda tud allni a laptop gyartok moge supportilag mintha mindegyik csinal sajat linuxot teljesen foloslegesen. Es az egyseges megjelenes valoban fontos elonye lenne egy ilyen oprendszernek ugye.
A táblaPC is leginkább azért népszerû mert "menõ" .. igazán csak kevés haszna, mert túl nagy a hurcolásra, és otthon sokaknak van már kevésbé célgépük.. a táblaPC-k jó eséllyel sokall kisebb eladási mutató mellett megfognak állni jelenleg a netbookokhoz képest és aztán kicsit vissza is fog majd esni szerintem...
de a lényeg:
bárki bármit is mond.. a cloud alapú gépek jelentik a jövõt. ha nem is mostanában egy 10 év múlva jelentõs szelet lesz az övék!
és ha így nézzük ez az elsõ cloud alapú operációs rendszer ami nagy tömegben elérhetõ lehet (ez nagy fegyvertény). a gond max az lehet, hogy lehet, hogy megelõzi kicsit a korát és ezt látva a fejlesztése idõ elõtt leáll... (bár annak is látom esélyét, hogy a kód egy része átmentésre kerül az android egy késõbbi verziójába ez esetben..)... illetve valóban elõfordulhat a 2 platform összeolvadása, ami fõleg azt jelentheti, hogy az android cloud alapúvá válhat (bár hosszú távon ez szerintem mindenképpen befog következni)
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...