• Pares
    Röhej.

"Ez jó. Rögzíted, hogy amit írtál, az tényleg hülyeség volt. Aztán kijavítod, majd közlöd, hogy én a javított változatot kritizáltam, és válaszolsz is magadnak... nem is kellek ide, jó szórakozást."

A szöveg értelmezése nagyon megy, azt látom. Egyébként is, ki mondta, hogy kellenél Te ide? Ne nevettess.

"Pedig leírtam azt is, hogy ábrándozni "valamiféle életről" persze lehet. Akár még ide is behányhatod, azért publikus fórum, csak akkor viseld el a kritikát, és védd meg a véleményed."

A konstruktív kritika mindig jó, és tényekkel is alátámasztom a véleményem, ha az adott helyzet megkívánja. Csakhogy az a helyzet, hogy én leírtam a véleményem, hogy szerintem akár a Vénuszon is lehet, hogy van élet. Vagyis lehet, hogy sok érdekes dolgot találtak volna a japánok, ha sikerrel járnak, ezért sajnálom, hogy ez megtörtént. Tények? Most írjak le neked konkrét életformákat, amik a Vénuszi légkörben éldegélnek? Komoly? Vannak rá elképzelések, na de hát kinek lehetnek ilyen téren bizonyítékai? Ne már...

Te leírtad, hogy ez meg az van, és hogy *szerinted* nagyon nehezen képzelhető el, sőt egyenesen lehetetlen az amit én gondolok, tehát bármiféle élet kialakulása a Vénuszon. Aztán már csak simán a baktérium szóba kötöttél bele. Neked kb. ugyan annyi bizonyítékod van az egész ellen, mint nekem mellette, tehát közel 0. Az, hogy a Földön esetleg nem léteznek ilyen mikrobák, véleményem szerint nem bizonyít semmit sem. Ezért kell odamenni, és megvizsgálni. Nem értem mi a bajod ezzel az álláspontommal?!

"Most én is írhattam volna, hogy az, hogy ha neked meg ennyi elég az élethez, az csak annyit bizonyít, hogy..."

Nem írtam, hogy ennyi elég az élethez, eleve, honnan tudjuk, hogy mennyi elég az élet kialakulásához? Te biztos tudod az élet receptjét. Hát hogyne.

Különben sem én vagyok az első, aki felvetette a vénuszi élet lehetőségét. Itt olvashatsz egy kutató csoport tanulmányáról e téren. Biztosan ők se értenek hozzá. Írj nekik levelet, és jól mondd meg nekik, hogy milyen hülyék, hisz bizonyíték nélkül spekulálnak. Hát még ilyen felháborító dolgot!

"...hogy egy fél marék lepke zizegése hozzád képest szakértői vélemény, de próbáltam kicsit feljebb emelni a társalgás színvonalát. De ha nem megy, hagyjuk."