• Pares
    De megsértődött valaki. Látom nagyon bántja a lelked a "baktérium" fogalma. Azért ennyire nem kell meglovagolnod. Fogalmazhattam volna úgy is, hogy baktérium-szerű, az talán megfelelt volna az okos fejednek. Vagy írhattam volna csak annyit, hogy élet, bár ez eléggé tág fogalom lehet. Eleve, ha egy vénuszi környezetben kialakul valami élet, az valószínű, hogy nem nagyon lesz hasonló a földihez. Így természetesen nem a hagyományos értelemben vett bacikra gondoltam, azért annyira ne nézz hülyének. Viszont valahogy meg kellett fogalmaznom.

Egy szóval nem mondtam, hogy ne használjunk tudományos módszereket. Csupán annyit írtam, hogy véleményem szerint elképzelhető, hogy a Vénuszon is kialakulhatott valamiféle életforma. Erre Te leírtad, hogy ez bizony LEHETETLEN. Na persze. Majd egy földlakó fogja megmondani az univerzumnak, hogy mi a lehetetlen. Viszont röhögtem egy jót, kösz. Ezen "földhöz ragadt" kijelentéseid olyannyira hasonlítottak azokéra, mint akikét nagy meglepetések közepette megcáfoltak az új felfedezésekkel. A tudomány sem tévedhetetlen. A dogmák meg nagyon veszélyesek.

Egyszóval az, hogy szerinted elképzelhetetlen, vagy hogy jelenleg nem tudjuk elképzelni ismereteinkre támaszkodva, kábé semmit se jelent. Ezért kell odamenni és megvizsgálni, felfedezni.