• grobs
    #9
    Újságok, tankönyvek, egyetemi jegyzetek, szakkönyvek teljesen fölöslegesen pazarolják a vilag fa készletét. Legalább 10 éve nem vettem újságot, és szívesen mellőzném a padlásról a Delphi 5 könyvet meg a főiskolai jegyzeteket, tankönyveket. Nyilván én is kiteszem PKD összest a polcomra, és nem cserélném le egy ebook-ra, de ennél lényegesen több papírt halmoztak fel a szobámba 8+4+4+X év tanulás alatt az iskolák.
    Ebook-ot olvasni semmivel sem rosszabb mint egy (fekete-fehér) könyvet. LCD nyilván más kategória, de aki ilyet vesz azért, hogy a háború és békét elolvassa az meg is érdemli.
    Gyerekkönyv az ami soha nem lesz digitális. Egy 1-2 éves gyereknek nem adhatsz ebook-ot, hogy nézegesse, aztán építsen belőle várat. A kiadókat pedig nem kell félteni. Egyrészt teljesen más kiadók foglalkoznak újságokkal, tankönyvekkel, jegyzetekkel, szakkönyvekkel mint amik gyerekkönyveket, vagy regényeket adnak ki. Másrészt azért se sír senki, hogy nincs minden utca sarkon egy patkoló kovács, pedig az mekkora feeling ... sokkal nagyobb mint a könyv illata.