• Gerhard
  #13
  Szerintem a nyomtatott, és elektronikus könyvek/újságok párharca ugyanúgy fog lezajlani, mint korábban a filmes, digitális fényképezőgépek, vagy a bakelitlemez, és a cd lemezek párharca. Tökéletesen nem lehetett eltüntetni a régebbi technikát, mindig lesznek, akik alkalmazzák.
  Meg fognak maradni a könyvek, és az újságok, csak kisebb példányszámban. Sajnos emiatt egyre kevesebb helyen kaphatók majd:(. Valamint az elektronikus média fogja eltartani a nyotatottat, és nem fordítva.
  A kérdés az, hogy hogyan szerzik be a bevételeket? Hirdetések útján, ahogy Karesz6 írja, vagy nekünk kell fizetni, ahogy Rupert Murdoché elképzelte? Ez még a jövő zenéje...
  Én személy szerint az egyszerűbb technika híve vagyok. Azért, mert ahhoz, hogy a mostani médiát fogyasszuk, több, az ember által nem befolyásolható tényezőtöl függ. Vegyük például most az SG.hu-t. Ahhoz, hogy olvassam, nekem kell áram, internet, és egy számítógép. Ha ezek közül nincs meg egy tényező, akkor nem is tudnék most kommentet írni. És még nem beszéltem a technika ördögéről.
  Nincs ez másképp majd a táblagépek esetében sem. Egy újságot megveszek, és elolvasom. Na jó, mondhatjuk, hogy eléghet, elázhat, stb, de ezek jórészt azért következnének be, mert rossz helyre raktam, szóval tőlem függ.
  Ráadásul azt veszem észre, hogy az ember egyre inkább függővé válik, és nem képes maga kontrollálni a rendszert. Ezért csak óvatosan teszem magamévá az új technikát.