• e57
  #10
  Én már nagyon sok regényt kiolvastam az olcsó (kb 20ezer Ft-os) navigátoromon. Meg tud jeleníteni txt fájlt, és normális, szép betűtípussal. Egyszerre kb fél könyvoldalnyi szöveget. Az első 5 perc után teljesen meg is feledkeztem, hogy nem papírról olvasom.
  A kiadók kiadhatnák a könyveiket papír nélkül is. Egy átlag papírkönyv 3000-5000 Ft. Elektronikusan kiadva gondolom kijönne max 800Ft-ból. Szívesen vennék ilyen regényeket kb ennyi pénzért. Havonta akár 2-3db-ot is.
  Lehetne egy webboltjuk, ahol kikattintgatom mi kell nekem, bankkártyáról kifizetem, és letöltöm mondjuk 3-4 népszerű formátumban (pdf, txt, doc, stb...). Ez miért nem éri meg a kiadóknak?
  Tovább megyek... nem is kell ehhez kiadó. Az írók miért nem csinálják ezt? Minimális befektetéssel kiadhatja a regényeit.

  Úgy tudom Stephen Kingnek volt valami hasonló kezdeményezése jó pár éve. Talán azt mondta írt regényt és csak elektronikus formában adja ki. Ha összejön a megfelelő eladott példányszám, akkor folytatja a regényt.... Nem tudom mi lett belőle. Valószínűleg semmi.

  Félnek a kalózkodástól... Nekünk felhasználóknak meg kell szokni, be kell látni, hogy ki kell fizetni a termékek árát. Persze az ár legyen normális, megfizethető. A elektronikus kiadás sokkal olcsóbb mint a papíros. HA egy napilap mondjuk 100 Ft papíron, akkor elektronikusan, nehogy már ne jöjjön ki 50Ft-ból. Ha mindenképpen a hagyományos újságíráshoz ragaszkodnak, akkor csináljanak egy weboldalt, ahova beregisztrálok, ha érdekel a mai újság akkor kifizetem az árát, és meg tudom nézni. Nem értem mit görcsölnek ezen. Már naponta jönnek ki olyan játékok ami ilyen elven működik. Ha a tartalomhoz hozzá akarok férni, akkor fizetek.