• Balumann
    #69
    Az az igazság, hogy tökéletes rendszer nincs, bármi lehetne tökéletes, ha mindenhol olyan emberek lennének, akik a közös és mindenki érdekeit tartják szemelőtt, és sajnos bármi lehet rossz, ha ez nincs meg.
    A katonai titkos dokumentumok hiába tűnnek ellentmondásosnak a demokráciában, ha mindent nyilvánosságra hoznának, akkor az is meglehet, hogy mi szívnánk meg, mert az adott ellenség azt kihasználhatja. A hátránya meg pl. az, hogy gyakorlatilag nem tudhatod most jelenleg milyen fegyverek állnak kilövésre készen, hogy hol mi történik pontosan vagy mit terveznek, mik a valódi politikai-katonai (és egyben sajnos valószínűleg, többnyire gazdasági) célok, és még sok mindent.

    Most a kérdés leginkább az, hogy a nyilvánosságra hozott dokumentumok, ismeretek azért ennyire veszélyesek, mert azok veszélyeztetik a későbbi tevékenységeket, terveket, amik valójában az átlagemberek érdekeit szolgálják, vagy mert pont ellenkezője és lebuktatják az adott elitet, tehát SAJÁT érdekeiket veszélyezteti. Én sajnos leginkább az utóbbira gyanakszom.