Komolytalan#5
Én kb mint 10 éve vagy távmunkában dolgozom, vagy ha éppen irodában ültem, akkor nekünk dolgoztak mások távmunkában. Kissé effektívebb mondjuk egy francia céggel heti 3 levelet váltani - akkor is ha 1-1 levél kiizzadása mondjuk 1-1 óra - mint minden nap bejárni Párizsba Budapestről. Illetve az sem egy utolsó szempont hogy ha mondjuk alkalmazok egy Nyíregyházi fejlesztőt, az 2/3 pénzért dolgozik mint egy Budapesti.
Persze van a távmunkával macera, mert sosem látja az ember, hogy az illető dolgozik-e vagy pasziánszozik, esetleg munkaidőben az asszonyt reszeli a heverőn. Éppen ezért teljesítmény alapú elszámolás kell, ami egyébként is sokkal jobban kalkulálható, mint az idő alapú, szóval nekem spec eleve szimpatikusabb.
Múlt héten ajánlottak egy bent ülős melót. Aztán meglepődtek, amikor azt mondtam, hogy szó se lehet róla. Elkezdtek dobálózni szép nagy összegekkel, én meg mondtam, hogy ha ennyi pénzetek van, majd emelem az óradíjam a project alapú melóknál:-D Aztán felfogták, hogy elég nehéz olyasvalakit irodába csábítani, aki már hozzászokott a távmunka kötetlenségéhez.