• torreadorz
    A távmunkához alkalmas munkavállaló is kell.
    Mondok egy negativ példát:
    a mi cégünknél volt egy távmunkás fejlesztő. A saját beosztása szerint a következő volt a munkarendje:
    -Kelés 11kor
    -Saját ügyintézés, bevásárlás, ez az amaz, ebéd délután 3-ig.
    -Délután 4-kor kegyeskedett nekilátni fejleszteni, igaz ekkor hajnalig nyomta.
    Csakhogy mindenki más meg 9-5ig dolgozott, ergó l.fasz nem volt nem teammunka, és mindenki szivott miatt (javitott egyet, tesztelő reggel 10kor letesztelte, nem jó, lehetett várni délután 6ig a javitásra, ekkorra a tesztelő már hazament, közben egész nap "malmozott").

Én magam is volt hogy távmunkáztam, sokkal nagyobb önfegyelmet igényel mint az irodában dolgozás. Mert ilyenkor az ember hajlamos később kellni (úgyse kell munkába sietnem), hajlamos egy kicsit netezni, egy kicsit tévézni, egy kicsit bevásárlni dolgozás előtt/közben (mondván majd tovább dolgozok kicsit), és végül tényleg nem tudsz kikapcsolódni a munkából mert a laptop mindig be van kapcsolva és nincs éles határ hogy akkor most kicsit dolgozok vagy tényleg valami mással foglalkozok. És végül, tényleg nincs hová menekülnöd a munkából.

Szóval, szerintem magyarországon a munkavállalók jó része nem alkalmas folyamatos távmunkára, pont az önfegyelem hiánya miatt.