NASA új bejelentésre készül a földönkívüli életről
  • Molnibalage
    Az elvvel semmi baj. Az időzítéssel és erőltetésesl nem értek egyet. Kb. olyan, mintha a kőkorszaki ember azon elmélkedne, hogy hogyan lépje át a hangsebességet. Ennyire nincs meg a szükséges technika ehhez. Én nem azért, mert nincs pénz. Maga a technolgóia nincs meg, amivel a legminiálisabb része is megvalósíható lenne bármiféle elképzelés.

értem, ebben az esetben viszont a(z) jelenkortól/időtől való elvonatkoztatás okozza az eltérő véleményeket.

Amikor eljön a pillanat, hogy gazdaságilag megéri, mert a technológia ott tart, akkor lesz vállakozó szellem, hogy menjen a dolog. Én arról beszélek, hogy az ökörség, hogy MOST erre koncentráljuk. Semmi értelme. Erőforráspazarlás.

Lényegében arról is alig van fogalmnuk, hogy a szomszédos Hold felszíne alatt és egyes helyen a felszínen mi van... Először szondákkal kellene feltérképzeni, hogy mi van a Naprendszerben. Ez eltarthat évezredekig is a jelenlegi tempóval. Statiszikailag elég mintát kell összeszedni és rengeteg mérést elvégezni.

Továbbmegyek, a Föld bioszféra is ismertelen számunkra. A mélytengerek és egyéb szélsőséges helyekről is korlátozottak az ismeretek.

Pl. hogyan akarjuk terraformálni a Marsot, ha földi összefüggések is zavarosak klimatológiai szinten...? Az is elég nagy difi, hogy a Marsnak nincs akkora holdja, mint a Földnek.

Nemere István de eredetileg egyáltalán nem erről volt szó. volt egy konferencia, felvetődött egy lehetőség. most arra vagyunk kiváncsiak, hogy mivel vitt ez minket előrébb: tehát keressünk ilyen típusú életet a Titánon, vagy bárhol ahol hasonlóak a körülmények?

Lásd fent. Más is érdemesnek tűnik keresni. Egyáltaln első körben azt kell megfigyelni, hogy ez az izé hogy él.