BlackRose#300
Nem. Azt csinál 4 évig amit az alkotmány és a törvények megengednek neki. Ahhoz, hogy azt csináljon amit akar ahhoz apszolút hatalom vagyis diktatúra kell (még ha esetleg 4 évig tartana akkor is). A modern demokráciáknak két féle alkotmányos rendszere létezik, az alkotmányos köztársaság és az alkotmányos monarchia. Nem minden országnak van egyforma rendszere, pl. az USA-ban a végrehajtó hatalom és a törvényhozási az el van választva (azért is lesz pl. Január 1. után Republikánus képviselőház és Demokrata adminisztráció). És pl. ott nem létezik mentelmi jog, és minden politikust törvényes eljárással el lehet távolítani és felelőségre vonni ha törvényt sért (már mondtam pl. Nixon, Clinton és egy listát is adtam).
UK-ban viszont létezik a Lordok háza amelynek nagy része nem politikai pártokhoz tartozó személy és független párton kívüli szakemberekből álló intézmények amelyek pl. rendszeres jelentést készítenek a parlament és a kormány részére az őket illető dolgokról.
Az, hogy fiatalabb demokráciákban még ezek a dolgok nem jöttek létre és, hogy ott is még van mit javítani az normális dolog és dolgozni kell annak érdekében, hogy jobb legyen. De nem desztrukcióval. Ha javítani akarsz a Magyar demokrácián akkor miért nem dolgozol pl. médiában ahol meghatározott dolgorkól irnál és a közvélemény figyelmét felhivnád a problémákra és megoldásokat javasolnál, vagy alapíts pártot ha nem vagy egyikkel sem megelégedve, vagy ha gondolod, hogy valamelyik párt közel áll e megoldáshoz akkor csatlakozz, dolgozz és érd el azt a pontot, hogy a parlamentba válasszanak és aztán ott még könnyebb dolgozni.
A mai modern nyugati demokráciákban MINDENKIBŐL lehet minden. Obama pl. elnök lett és nem mondhatja senki sem, hogy ő egy előre tervezett dolog volt. Tanult, dolgozott és megpróbálta... sikerült is neki (én pl. egyáltalán nem kedvelem és nem tartom jó elnöknek de az amcsi többség ezt akarta és most majd a következmények is érkeznek ésppen úgy mint ahogy érkeztek és érkeznek a Bush következmények is.)
Neked az a bajod, hogy a világ nem olyan mint ahogy te jónak látod, mert azt szeretnéd, hogy puff és minden úgy legyen ahogy akarod. Én meg azt mondom, hogy ami nem tetszik azt próbáld törvényes úton javítani, dolgozz, legyél aktív, legyél kandidátus, legyél képviselő, szervezkedj azokkal akok hasonlót akarnak mint te, köss szövetségeseket (mind ezt törvényes kereteken belül) és ha a hosszú munka és törekvés után megtudod győzni a választópolgárok (vagy a képviselők) többségét akkor meglesz a változás.