• NEXUS6
    #160
    Azért még egy dolgot vegyünk figyelembe: a háborúk általában nem azért törnek ki, mert valami természetes törvény van hogy kitörjenek, vagy megőrülnek az emberek. Bár az utóbbira is van példa.
    A háborúk oka általában a biztonsági vákuum. Az agresszor azért támad, mert azt hiszi megteheti, a másik fél könnyű prédának látszik.

    A robotseregek fejlesztése persze ugyan olyan fegyverkezési versenyhez vezethet, mint az atom, vagy a harckocsi, repülőgép, vagy a tűzfegyverek. A háború viszont nem akkor tör ki, amikor mind a két félnek kb ugyan olyan ereje van. Amerika is olyan kis országokat támad, akiknek nincs atomfegyverük. Pl Pakisztánhoz hozzá sem mer nyúlni, pedig transzferország Irán és É-Korea között rakéta és atom technológiát illetően. Sőt a nekik nyújtott amcsi segélyekből a Tálibokat is pénzelik!
    Csakhogy van atomfegyverük. És ez gáz, mármint a nyugat szempontjából.

    Szóval megismétlem, akkor lesz kevesebb háború konfliktus, ha a szegénység, az országok közötti különbségek mérséklődnek. Sajna a trendek nem ebbe az irányba mutatnak.
    A robotsereg csak ugyan olyan eszköz a fejlettebb országok kezében, mint a vas fegyverek, a puskapor, a gépfegyverek, a tankok repülők, majd az atom volt.
    Nem önmagában a technológia teremt egyensúlyt, hanem ha mérséklődnek a különbségek.