Nem is tudom: ez a FireFox Panorama nekem teljesen másnak tűnik, és számomra kevésbé átlátható, hogy külön lapokra csukogatja a csoportokba rakott tabokat. Az Opera megoldása jobban tetszik – mondjuk csak ezért még nem váltanék Operára.
A másik, hogy nekem az Operás cucc azért jön jól, mert vannak oldalak, amelyeket sosem csukok be (ugyanis roppant macerás előkeresni...), és ezek a tabok mindig nyitva vannak a böngészőben, de csak ritkán van rájuk szükségem. De akkor nagyon. Pl egy full szöveges oldalas adatbázis, ami roppant hosszú, ám mindig oda van gördülve, ahol félbehagytam a munkát. Ha könyvjelzőből nyitnám meg, akkor nem az oldal közepén, hanem az elején nyitná meg. Ezért nem zárom be soha. Viszont ezeket jó lenne egy csomóba pakolni, és csak egy tab helyét foglalnák el. Erre jó lenne. De ez a Panoráma nekem nagyon idegen.
Airbus A380: igen, másolás lenne, ahogyan az Opera GUI-ja is a Chrome-ét másolja, meg most minden böngésző a Chrome-ra akar hasonlítani, hogy a címsor fölé rakja a ronda, trapéz alakú tabjait, sőt, ahogyan a Windows ablakkezelője is az OSX ablakkezelője csak pepitában, ami meg a Xeroxtól vagy honnan a fenéből származik. Meg az, hogy anno csak egy gépkocsitípusban volt légzsák, GPS és blokkolásgátló, ma meg már majdhogynem szériatartozék minden kocsiban. Persze hogy másolunk. Ez a fejlődés. Valaki kitalál valamit, a többi lemásolja, aztán versenyeznek, hogy kié sikerült jobban.