Calisius#196
Valamiért úgy érzem a hozzászólásommal vitát fogok indítani. :) Ha nem, akkor túlbecsültem magam. :P
Egyszerűen nem értem a nyugati világ "felelős" elemzőit, szakértőit, politikusait. Itt van Észak-Korea. Képes lehet a fegyvertisztaságú urán dúsítására. Ám mindenki azt szajkózza, hogy "nem akarnak atombombát. Nem! Ők csak a lakosság életszínvonalát akarnák növelni egy atomerőművel". Lassan 60 éve nem érdekli az észak-koreai vezetőket a lakosság életszínvonala. Pont most lenne ez másképp? Arról nem is szólva, hogy ezt az üzemet megmutatták, de biztos, hogy csak ez az egy ilyen fejlett üzemük van? A drága nyugat mégsem akar Észak-Koreába behatolni és demokráciát építeni. Vegyünk egy másik országot példaként: Irán. A nyugat gazdasági - és lassan már katonai - bojkott alatt tartja az országot. Az iráni atomlétesítményeket - már, amit megmutatnak persze - folyamatos ellenőrzés alatt tartja a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség. És mégis mindig azt szűrik le, hogy Irán atombomba előállítására törekszik. Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy lehetnek ennyire szemellenzősek a nyugati államok. Hiszen Iránnak vannak nyersanyagai, amikre szüksége lenne az európai gazdaságnak. Iránnak szüksége van fogyasztási cikkekre, amiket meg Európa tudna nekik adni. És a "mi" drága EU-s politikusaink mégis rendre megszavazzák az iráni elleni bojkottot. Rémálomföldön élünk. Csak ezúttal a "Farkas" helyett "Piroska" lehet a veszélyesebb.
Ui.: van persze sejtésem, miért fontosabb a nyugatnak Iránt kiiktatni, mint Észak-Koreát.