• NEXUS6
    Szerintem éppenhogy nem az USA-nak érdeke egy ilyen konfliktus kirobbantása.

Jelenleg az egyetlen globális szuperhatalom szerepében tetszeleg, miközben egyre inkább fogy az a relatív katonai erő, ami ehhez kell.

Szerintem a forgatókönyv teljesen hasonlónak ígérkezik, ahhoz ahogy kitört a koreai-háború. É betámad, D az USA segítségével visszaveri a támadást. Erre belép Kína megsegítve a baráti országot. Jönnek az önkéntesek 10 000-i.
    És itt jön a csavar, mert most nem kalasnyikovot lóbáló, szívük felett Mao kis vörös könyvét hordozó, szürkeruhás hadseregről lesz szó, de nem ám!

Hanem okos kis hackerekről, akik megbénítják az egész USA gazdaságot, az állam és hadvezetést. Ugyan is Kína stratégiájában az informatikai hadviselés áll az első helyen.
    Nem biztos, hogy ki akarják nyírni az USA-t, miért akarnák, ha veszi a kínai termékeket, mint a cukrot. Valszeg csak azt akarják, hogy eltakarodjanak a távolkeleti hadszintérről, és Kína a viszonylag korlátozott katonai erejével is dominálhasson.

És szerintem ezt, egy korlátozott koreai konfliktussal el is tudják érni.