roguelike
  • Zero 7th
    Na, most már tudok is pár szót mondani róla, tegnap még nem ment volna.
    Engem nagyon meglepett a műfaj, nem is tudtam, hogy létezik ilyesmi.

Szal a lényeg az, hogy ez egy multiplayer szerepjáték, hangsúly a szerepjátékon. Adott egy űrállomás, mindenféle részlegekkel. 10-40 pléjer beözönlik, és elkezdi csinálni a karakterének megfelelő munkát. Van mindenféle foglalkozás, szakácstól genetikuson át az állomás AIjáig mindenki pléjer. A különféle karakterek közt az a különbség, hogy ki melyik részlegre mehet be, meg hogy milyen kezdőcuccokat kap, skillek nincsenek.
    Minden körben van valami gebasz, élienek, élien tárgy, AI megőrül, áruló van a bázison, káosz kultisták kerülnek be, stb, a kör elején véletlenszerűen dől el, ki lesz az ellenség.

Az ellenség dolga, hogy tönkretegye a bázist, a többieké hogy ne hagyják. Lehet hívni mentősiklót, 10 perc amíg megérkezik, 3 percet vár, ha elhúz, vége a körnek.

Itt is a részleteken van a hangsúly, mint a DF-ben, egy rahedli tárgy van, rengeteg dolgot lehet csinálni. Hegesztőpisztollyal szét lehet szedni az állomást, vegyésszel lehet gyógyszert, drogot, napalmot, termitet, kitudjamégmit vegyészkedni, kibernetikus ki tudja vágni a hullák agyát, hogy kiborgba tegye, ilyesmi. Nagyon elborult, nagyon mély, és olyan koncepció, ami komolyan meglepett, hogy egyáltalán létezik.
    Komolyan veszik a szervereken a szerepjátékot, in character illik megnyilvánulni.

Nagyon durva, én rákattantam teljesen.