Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • gosub
    #945
    Találtam egy ilyet. Az én házamról így nem lehet leszedni a havat, 5-5.5m magasan van az eresz, kb 14 méteres seprűnyélre lenne szükség. Biztos van olyan hó/időjárás aminél elég megkaparni az alját, de van amelyiknél nem. Tetőablakainkról (45°) amik alulról fűtve vannak szintén változó mikor csúszik magától, mikor tapad oda. 79 éves apám és anyám örül ha a kerti utat megtisztítja. Természetesen lelkes fiatal/középkorúként megcsinálnám amit elérek, de ipari méretekben ahol van 2-4-5-6ezer tábla méterben is legalább ennyi séta bejárni.
    Nálunk ritka a beterítő hóesés, van amikor nincs, van tél amikor többször is. Ha óriási kapacitás épülne erre (pl országosan 30-40%-a a 7,1GW-nak), akkor ilyen esetben nagyon bezuhanna a részesedés. Ha lehetne ésszerűen tárolni akkor lenne igazán tuti a napelem. Így inkább hobbi, marhára támaszkodik a meglévő hagyományos erőművekre, azokat használja tárolásra.

    molnibalage83: ott a sok beimportált munkaelől menekült erőforrás. Ahogy jöttek kígyózó sorokban úgy kígyózhatnának a napelemtáblák között seprűvel a kezükben.
    Utoljára szerkesztette: gosub, 2019.12.18. 11:51:35