Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
  • molnibalage83
    Cuki vagy, mert a terület bérleti díját kihagytad, nem vették meg. Azzal mennyi is lenne az ár?

Egyébként nem tudom, hogy mire a ováció, amikor levezettem, hogy kb. 30-35 szélésséggi körig, ahol a load factor 0,25-0,28 is lehet, tehát kérszerese a magyarnak, akkor ott a megtérülés kijön 15-20 Ft/kWh áron - paksi ár 130-180%-a - 20 év táján. Itt most 15 évre előre fixen megvették az áramot és ha jól értem állami hitel is volt.

Na, ennyit a "nem dotált áramról". Majd, ha menetrendet kell tartani az erőművel és nem kell mellé ami szabályoz, akkor beszélgessünk támogatás mentesről. Ez úgy nagyjából talán megtérül majd 20 év alatt úgy, hogy drágább az atomáramnál és sehol nem látom sehol azt, hogy akkor ezt ki fogja majd eltakarítani. A helyigénye is "zsebkendőnyi".

3000km DC cable,
    160km AC cable,
    7,000 tons structure, more than
    500,000 modules were processed (800 containers)
    ite has a size of approx. 270 ha, equivalent to 190 football fields

Fogalmazzunk úgy, hogy ez mutatja meg, hogy kb. hol a határa a technológiának. Kb. ez. Semmi keresnivalója ennél északabbra. Ezen felül a csúcskapacitáshoz képest limitált a beépíthetősége a gridbe, ergo mire vered megint?

Rejtély...

Ezt meg én linkeltem máshol...
    Nem tűnik fel, hogy közeledve az Egyenlítőhöz egyre olcsóbb a telepítés, mert a fizikai is tudja a dolgát? (Meg arra fejletlenebb ország = olcsóbb munkaerő?)

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.10.11. 18:39:10