Napenergia, hálozatba visszatáplálás kicsiben az interneten beszerezhető komponensekből
-
ManfredMacx #731 Azzal vitatkoznék, hogy "eddig még sehol nem láttam vagy olvastam, hogy hogyan lehetne a megujulókat fenntartható stabil fejleszthető rendszerré alkotni." illetve hogy "egy szem olyan cikket vagy érveket nem olvastam ami bármelyik oldal technológiai tényeken alapuló fejlődéseket mutatná"
Legalább egy példát már mutattam a közelmúltban, ez pedig Kauai szigete volt, #586 -os hozzászólás.
Kauai mivel egy sziget, zárt rendszer, nincs mellébeszélés. Nincsennek szomszédok, akik kisegíthetnek. Vagy van 0-24-ben áram, vagy nincs. Márpedig van. És nem egy kis szigetről beszélünk pár kunyhóval, hanem egy turistaparadicsomról, 68 ezer lakossal.
Azt is láthattuk, hogy az ottani solar + storage megoldás olcsóbb mint a hagyományos fosszilis áramtermelés, tisztább, megbízhatóan működik éjjel-nappal. Jelenleg már a sziget harmadrészt napenergiával működik és az arány tovább fog nőni. Ez néhány éve még elképzelhetetlen lett volna, de a fejlődés ezt is lehetővé tette. A történelmi visszatekintésem éppen ezt a fejlődést mutatta be, hogy honnan indultunk és hová jutottunk. Ez a modell végül tovább fog terjedni a világ többi részére is.
A történelmi sorozatom nem fog véget érni a jelennel, hiszen a történelem sem áll meg. Lassan haladok ugyan, de be fogom mutatni, hogy mi lesz a legvalószínűbb jövő.